IZA KORONE KRILA SE OPAKA BOLEST Oglasio se klinički centar u kojem je radio preminuli lekar (32)

Boban Rajković (32), specijalizant interne medicine iz Kliničkog centra u Nišu, preminuo je od posledica virusa COVID-19.

Boban Rajković
Boban Rajković , Foto: Facebook/printscreen

Mladi lekar je nakon pogoršanja zdravstvenog stanja prebačen u bolnicu u Batajnici, namejenju kovid pacijentima.

U saopštenju objavljenom na sajtu UKC Niš piše da je Boban Rajković pre dve godine primljen na Kliniku za gastroenterologiju i hepatologiju kao jedan od najboljih diplomaca Madicinskog fakulteta u Nišu.

"U aprilu i maju prošle godine je bio uključen u lečenje kovid pacijenata nakon čega je nastavio rad na matičnoj klinici i nije imao dalji kontakt sa kovid pozitivnim pacijentima. Nažalost krajem decembra prošle godine Rajkoviću je dijagnostifikovana akutna i veoma teška bolest jetre zbog čega je početkom januara ove godine upućen na dalje lečenje i dijagnostiku u Univerzitetski klinički centar Srbije", dodaje se u saopštenju.

Sredinom februara utvrđeno je da je pozitivan na korona virus, nakon čega je prebačen u kovid bolnicu u Batajnici, gde je i preminuo, dodali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Izgubili smo vrednog i perspektivnog mladog doktora i saučestvujemo u bolu njegove porodice", istaknuto je u saopštenju UKC Niš.

 

Povezane vesti