sneg Beograd
facebook
sneg Beograd

facebook

Foto: facebook

Kako je za „Alo!“ rekao meteorolog Đorđe Đurić, od danas stiže zahlađenje, ali ono neće biti drastično, već će temperature ostati u vrednostima predviđenim za ovo doba godine.

- Danas nakon oblačnog jutra sa kišom, susnežicom i snegom, sledi kratkotrajno razvedravanje, tako da će sredinom dana biti sunčanih intervala, a onda poslepodne i uveče sa zapada će uslediti novo naoblačenje, koje će u toku večeri doneti padavine. Temperature će se u toku dana kretati od 4 do 10 stepeni - rekao je Đurić.

Đorđe Đurić

Printscreen

Đorđe Đurić, Foto: Printscreen

U utorak će, kako je rekao, u celoj Srbiji biti oblačno i hladno sa susnežicom i snegom, uz manje formiranje snežnog pokrivača.

- Iako će biti hladno, to će biti temperature iznad nule, pa se sneg koji padne, neće mnogo zadržavati u nižim predelima. Nakon toga sledi prestanak padavina. U sredu suvo i prohladno. Ujutru će biti slabog mraza, tokom dana od 2 do 7 stepeni. U četvrtak nakon hladnog jutra sa mrazom, tokom dana novo naoblačenje, a krajem dana i kiša, susnežica i sneg. U petak toplije, većinom kišovito - kazao je Đurić.

Pročitajte: