Korona,frizer
Rina
Korona,frizer

Rina

Korona,frizer, Foto: Rina

Jedini tračak nade još uvek imaju frizeri, jer lepa i negovana kosa stvar je kulture i stila, a ne luksuz.

Korona,frizer

Rina

Korona,frizer, Foto: Rina

Iako posla ima manje, cene u frizerskim salonima su i u doba korone ostale iste, a zavise od reputacije lokalnih frizera. Ono što je kod svih isto jeste poštovanje epidemioloških mera, što zbog očuvanja zdravlja, što zbog stroge insepkcije koja proverava da li se posao odvija u skladu sa epidemiološkom situacijom.

- Svako ko uđe u naš salon obavezan je da nosi maske, naravno postavili smo i dezobarijere i sredstva za dezinfeciju, ispred smo napravili čekaonciu za mušterije kako bi smanjili gužve i držali socijalnu distancu, s obzirom na kvadraturu mi možemo pustati samo po dva klijenta, zbog čega nam je promet trenutno za otprilike 30 odsto od prosečnog - rekao je Rajić koji iza sebe ima deceniju staža u ovom poslu.

Lošije od frizera u doba korone prošli su šminkeri, jer život bez svadbi, rođendana i proslava ispraznio je njihove džepove.

- Gubici za ovih šest meseci su zaista veliki, svako od nas ko je imao neku ušteđevinu do sad je to potrošio, Kad je sezona veselja bude zakazano i po deset šminkanja dnevno, a sada je taj broj - nula. Svi mi smo uložili dosta novca u svoj posao i sada ne znamo kako ćemo dalje i da li će se situacija uskro vratiti u normalu. Jedna od opcija jeste i otvaranje škole šminkanja, ali ko će se sad odlučiti za taj kurs, kad je pitanje kad će ovaj posao ponovo zaživeti - kaže zajedna čačanska šminkerka.

Pročitajte još: