Podneta krivična prijava protiv Zorana Kesića!

Protiv autora i urednika emisije "24 minuta sa Zoranom Kesićem" podneta je krivična prijava zbog verske mržnje i netrpeljivosti prema vernicima iskazane u jednoj od poslednjih epizoda

Zoran Kesić
Zoran Kesić, Foto: Alo / Rajko Ristić

Prijavu je podneo doktor Nemanja Aleksić, advokat iz Novog Sada. U njoj piše sledeće:

- Zbog postojanja osnova sumnje da je dana 12.09.2020. godine, u stanju kada je bio sposoban da shvati značaj svoga dela i da upravlja svojim postupcima, svestan svoga dela i hteo njegovo izvršenje, svestan da je njegovo delo zabranjeno, širio versku mržnju i netrpeljivost prema vernicima Srpske pravoslavne crkve, a posebno prema vernicima u Republici Srbiji, Republici Crnoj Gori, na taj način što je u svojoj televizijskoj emisiji sa nazivom "24 minuta sa Zoranom Kesićem", koja se emituje putem televizijskog kablovskog kanala "Nova S", izneo više uvredljivih izjava kojima je izložio poruzi verske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje i sveštenstvo, čime je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz čl. 317 st. 1 na način opisan u st. 2 Krivičnog Zakonika RS - piše u tužbi i dodaje se da osumničeni često u svojoj emisiji iznosi anti-srpske stavove.

Osumnjičeni je u petom delu epizode, koji je naslovljen kao "Izbori u Crnoj Gori - "Kako je Vasilije Ostroški pobedio Mila", na krajnje zlonameran, bezobziran i ohol način izložio poruzi verske simbole pravoslavne hrišćanske vere, njene svetitelje, sveštenstvo i verni narod.

On je u izrazito provokativnom maniru i propraćeno nepriličnom gestikulacijom, izjavio:

- Glasačima u Crnoj Gori izgleda da se najviše svideo upravo Vasilije Ostroški, koji iz opravdanih razloga nije mogao da učestvuje na izborima, ali je zato iscimao svog "pi-ara", Amfilohija Radovića, da po prvi put u životu izađe na izborno mesto i glasa. Dobro, tehnički, izađe iz džipa pa glasa. No, iz čega će."

- U trenutku kada je mitropolit ubacio svoj listić u glasačku kutiju, dogodila su se tri čuda. Jedna munja zaparala je nebo nad Lovćenom. Zasijalo je nešto pod Ostrogom. A Vlado Georgijev dobio je u svom studiju u Beogradu inspiraciju za novu pjesmu.

- Sve su to bila jasna znamenka onoga što je usledilo. Toma je čekao 30 godina da završi fakultet. Vulin je čekao 30 godina da završi vojsku. A Crna Gora je čekala 30 godina da čuje priznanje poraza od Mila Đukanovića, makar i uvijeno, kako to samo on ume i zna.

- Ali, ako se do stabilnosti ne može političkim ciljevima, možda može magijskim, pa ima valjda tu neki čarobnjak, majku mu" (kadar prelazi u tom momentu na Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskopa cetinjskog, Mitropolita crnogorsko-primorskog, zetsko-brdskog i senderijskog i egzarha sveštenog trona pećkog Amfilohija.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ledeni
  20/09/2020 - 11:52
  Najgori i najprljaviji advokat iz NS je nasao da nekom objasnjava sta je ispravno...
 • Korisnik: Goran NS
  20/09/2020 - 09:57
  Било је крајње време да неко упозори на неслане шале, које то и нису Зорана Кесића. Јер се не може спрдати са свачим и сваким. Када је ДОС ојадио Србију уништивши 700 000 предузећа, то није било смешно, као што није смешно изругивање верских осећања ма које верске конфесије.
 • Korisnik: coacino
  20/09/2020 - 08:27
  Sta je tu uvredljivo? Ne razumem. Na sud treba da idu bolesnici koji nerazumeju satiru.
 • Korisnik: Dobi
  19/09/2020 - 21:58
  Ko je ovaj Aleksic, alo covece, jel ti razumes nesto od humora ili sve shvatas na mrtvo ozbiljan nacin, pa i sveci su voleli humor zato sto je zdrav ventil preko koga covek isprazni svu muku i jad u koji nas baca ovo bolesno drustvo.
 • Korisnik: Srdjan
  18/09/2020 - 22:50
  Обавезно га казнити и то жестоко!!! Пратим га дуги низ година,још од "Фајронт републике" и био ми је симпатичан,морам да признам,духовит је,али брате Зоки,НЕ ДИРАЈ и МАНИ се цркве.Немој то да радиш,није добро за тебе и за твоју породицу.Религија и црква нису за спрдњу,запамти то !!! Уосталом,знаш и сам шта нам говори народна изрека: "ко са ђаволом тикве сади,о главу му се обија" па размисли мало,повуци ручну!
  • Zadušni deda @Srdjan
   19/09/2020 - 19:39
   Neka se onda i crkva mane politike... Sve će da se dogovore sa političarima, samo im u imovinu i prihode (porez) ne diraj...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA