Ponovo kritično u Arilju, korona virus bukti, zaražen veliki broj dece

Korona virus ne jenjava u opštini Arilje, većina testiranih je zapravo i pozitivna, pa je za samo dva dana potvrđeno još 68 pozitivnih slučajeva na kovid infekciju. Ukoliko se uzme u obzir površina i broj stanovnika, opština Arilje jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji.

korona arilje
korona arilje, Foto: Rina

 „Broj zaraženih i dalje je na dnevnom nivou izuzetno visok. Rigorozne kontrole se sprovode bez prestanka, a prema izveštju sanitarne inspekcije nije zabaležena nijedna nepravilnost. Građani se pridržavaju mera, ali očigledno je da se infekcija i dalje širi. Zaražene su čitave porodice“, izjavio je za RINU, Predrag Maslar predsednik opštine Arilje.

Inficirani u Arilju u većini slučajeva imaju lakše i srednje teške kliničke slike, a među novoobelelim je i dosta dece školskog uzrasta.

„Kad je u pitanju starosna struktura ona je poprilično šarenolika, virus se brzo širi, a jedino dobro u svemu ovome jeste što je većina pacijenata na kućnom lečenju i ne zahteva hospitalizaciju“, izjavio je dr Željko Mirosavljević, v.d. Doma zdravlja u Arilju.

Imunizacija u opštini Arilje obavlja se prema predviđenom planu, do sada je prvu dozu primilo 1930 građana, dok je revakcinisano njih 1036.

Povezane vesti