VOJSKA SRBIJE ULETELA U ŽARIŠTE! Potez protiv koronavirusa kakav do sad nije viđen!

Snage Vojske Srbije pružaju pojačanu podršku na suzbijanju COVID-19 u Valjevu gde pored obezbeđenja Zdravstvenog centra od danas vrše i dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u vreme zabrane kretanja, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Beograd, vanredno stanje
Beograd, vanredno stanje, Foto: EPA

Valjevo je jedno od žarišta ove zarazne bolesti, a pripadnici Vojske Srbije kontrolišu ulaske i izlaske, i sprečavanju nekontrolisanog kretanja građana u krugu bolnice, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Od danas snage Vojske Srbije vršiće dezinfekciju ulica, trgova i drugih javnih površina u Valjevu u vreme kada je na snazi zabrana kretanja na javnim mestima, navodi se u saopštenju i dodaje da će prioriteti biti prilazi domu zdravlja, opštoj bolnici i ambulantama..

“Vojska Srbije će nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama, zdravstvenom sistemu i drugim državnim organima, i spremna je za realizaciju zadataka na suzbijanju i sprečavanju širenja zarazne bolesti Covid-19”, saopštilo je Ministarstvo.

Vanredno stanje
Vanredno stanje, Foto: Alo / Masanori Jošida

Vojska, navodi se, ove aktivnosti preduzima po naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, odluke ministra odbrane Aleksandra Vulina i naređenju načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića.

Povezane vesti