proleće
Alo!/Masanori Jošida
proleće

Alo!/Masanori Jošida

proleće, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prema nejgovim procenama jutra će biti vedra i prohladna, ponegde uz pojavu magle i slabog mraza, uglavnom u kotlinama i duž visoravni. dok će tokom dana biti pretežno sunčano i toplo vreme.

- U prvom delu nedelje dnevni maksimum od oko 14 na krajnjem severoistoku i istoku do 22 na jugozapadu regiona, dok će u drugom delu nedelje nad celim regionom maksimumi biti od 16 do 23 stepeni uz slab južni vetar, navodi Čubrilo.

Na kraju naredne nedelje, kako predviđa Čubrilo, nas ponovo čeka zahlađenje.

Proleće, mladi

Alo!/ Rajko Ristić

Proleće, mladi, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

- Narednih 4-5 dana donose pravo proleće, zatim je moguće jače pogoršanje, zahlađenje i brdsko-planinski sneg da bi vrlo brzo posle njega ponovo otoplilo, ističe Čubrilo.

Prema podacima Republičkog meteorološkog zavoda sutra nas očekuje promenljivo oblačno vreme uz slab i umeren, doduše na jugoistoku povremeno i jak, severozapadni vetar. Najniže temperature će se kretati od 1 do 6 stepeni, a najviše od 14 do 19.

U utorak najniža temperatura od 2 do 8 stepeni, najviša od 15 do 20, dok se na jugu i istoku očekuje slaba kiša. Isto će biti i u sredu sa najnižom temperaturom od 3 do 10, a najvišom od 16 do 20 stepeni.

Od četvrtka promenljivo oblačno, a u petak i za vikend mestimično sa kišom. Više padavina se očekuje u Vojvodini, stoji na sajtu RHMZ, a prema mesečnoj prognozi za Srbiju čini se da će kišno vreme potrajati do polovine aprila.