KORONA HARA PO ŠKOLAMA Registrovano 305 obolelih u obrazovnim ustanovama u Beogradu

Od početka drugog polugodišta do danas registrovano je 17 klastera i to šest klastera u pet osnovnih škola i 11 klastera u devet srednjih škola.

Đaci, škola, korona
Đaci, škola, korona, Foto: Alo.rs/M.Š.

Tokom prošle nedelje virus korona registovan je u 124 osnovne i srednje škole u Beogradu, a u tim obrazovnim ustanovama registrovano je 305 obolelih, što je porast u odnosu na nedelju pre toga kada je u 80 škola bilo 198 zaraženih, podaci su Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Od 22. do 28. februara virus je registrovan u 73 osnovne škole i to 35 zaraženih je među osobljem škole (nastavnici i nenastavno osoblje) i kod 110 đaka.

Zaraženih je bilo u 51 srednjoj školi i to 27 zaposlenih i 113 učenika.

U nedelji koja joj je prethodila - od 15. do 21. februara virus je registrovan u 80 osnovnih i srednjih škola u Beogradu. Prijavljeno je da obolelih ima u 43 osnovne škole i to među osobljem bilo je 42 zaraženih i 53 među đacima.

Obolelih je bilo i u 37 srednjih škola, a registrovano je 17 zaraženih među osobljem i 86 obolelih među đacima.

- Od početka drugog polugodišta do danas registrovano je 17 klastera i to šest klastera u pet osnovnih škola i 11 klastera u devet srednjih škola. U svakom od ovih klastera je bilo po dva do tri zaraženih učenika u istoj grupi, iz istog odeljenja. Ðaci iz tih grupa su poslati u izolaciju i na onlajn nastavu od 14 dana - kažu u Zavodu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi