tuča
Printscreen
tuča

Printscreen

tuča, Foto: Printscreen

Ovo je, između ostalog, u petak izjavio Miljan Mandić (28) iz Beograda, u novosadskom Višem tužilaštvu. Mandića je, kako se sumnja, 24. avgusta pretukao Ivan Kontić (30), a snimak na kom se vidi kako Kontić brutalno tuče Mandića i lomi mu ruke potresao je Srbiju. Naklon napada Kontić je pobegao u Crnu Goru, gde je uhapšen u oktobru i čeka izručenje u Srbiju.

Pokušaj ubistva

Mandić se juče pojavio u ovom tužilaštvu u pratnji svog advokata Borivoja Borovića, kako bi svedočio o incidentu. Kako saznajemo, on je objasnio šta se dogodilo kobne večeri. Interesantno je da je više pričao šta je čuo iz medija i ono što je video na snimku, nego o samom napadu.

- Sećam se da sam sedeo u jednom kafiću s prijateljem kada je Kontić, koga poznajem samo kao prijatelja moga brata, zakucao na staklena vrata. Izašao sam da vidim šta hoće i on me je tu udario. Ostalo sve znate - navodno je rekao Mandić.

tuča

privatna arhiva

Tuča , Foto: privatna arhiva

Pored oštećenog saslušano je i nekoliko svedoka u tužilaštvu. Inače, u septembru, kad se Mandić prvi put pojavio, branioci osumnjičenih O. L. i L. V. tražili su izuzeće novosadskog Višeg i Apelacionog, kao i Republičkog javnog tužilaštva. Razlog za traženje izuzeća je sumnja u nepristrasnost, jer je ovo krivično delo prvo kvalifikovano kao teška telesna povreda, a onda je bez posebnih i novih činjenica i dokaza prekvalifikovano u pokušaj ubistva, tvrdili su tada branioci, ali su njihovi zahtevi odbijeni.

Kontić čeka izručenje

Ivan Kontić

MUP Crne Gore

Ivan Kontić, Foto: MUP Crne Gore

Podsetimo, pola sata posle ponoći 24. avgusta ove godine, ispred lokala u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, Kontić je nasrnuo na Miljana. Brutalno ga je tukao i dok je mladić bez svesti ležao na zemlji. U jednom trenutku, kako se vidi na snimku sa sigurnosne kamere koji je dve nedelje kasnije isplivao u javnost, Kontić je mladiću pokušao da slomi obe ruke.

Kontić je nestao odmah nakon brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica. Uhapšen je u oktobru u Crnoj Gori, po poternici Srbije, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Na saslušanju pred sudijom u Podgorici je izjavio da je saglasan da po skraćenoj proceduri bude izručen Srbiji. Dok crnogorski pravosudni organi uz saglasnost tamošnjeg ministra pravde ne odluče o molbi, Kontić je i dalje u ekstradicionom pritvoru.

Pročitajte još:

Komentari (1)

miki

28.11.2020 06:11

kako ovaj Kontić i ostali nasilnici odmah angažuju najjače i najskuplje advokate ? to su advokati koji ne primaju slučajeve ispod 10 hiljada eura