Televizija N1
Printscreen
Televizija N1

Printscreen

Televizija N1, Foto: Printscreen

Voditeljka je započela razgovor sa molekularnim biologom, Marijom Mihailović, koja živi i radi u Italiji, a tema je vakcinacija i borba sa korona virusom.

Pitanje novinarke televizije koja je pod kontrolom Dragana Đilasa se odnosilo na manjak vakcina u Evropi. 

"Naravno da ima problem, najveći od svih je taj što vakcine nisu stigle. Ljudi su dosta ljuti i besni zbog toga. I to jeste veliki problem, ali ipak građani Italije polažu nadu u vakcine, nekako poredim sve sa Srbijom. Srbija jeste jedina zemlja u svetu gde ima dovoljno vakcina i mora se odati priznaje. Vlada Srbije je uradila odličan posao", rekla je Marija Mihailović koja se direktno iz Milana uključila u program televizije N1.

Kako je protekao razgovor možete pogledati u videu:

Podsetimo, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ocenio je kao veliki gest prijateljstva novu donaciju vakcina iz Srbije, uz poruku da se pravi prijatelji prepoznaju u teškim trenucima.

Vlade Severne Makedonije i Srbije postigle su sporazum o doniranju 40. 000 vakcina Sputnik V, od kojih je prva kolicina od 20. 000 doza komponente 1 stigla danas u Skoplje. Preostalih 20.000 doza komponente 2 stići će u narednom periodu.

Zaev je, prilikom dočeka nove donacije Srbije, rekao da te vakcine stižu u ključnom trenutku za Severnu Makedoniju, jer će osiguraće da ne dođe do prekida masovne vakcinacije koja počinje večeras.

„Ovo je čin ogromnog prijateljstva Srbije, koja je već pomogla Makedoniju sa 8. 100 vakcina Fajzer, kojom smo uspešno vakcinisali naše heroje - medicinske radnike“, rekao je on.

Srbija je vakcine donirala i Bosni i Hercegovini, a i Crnoj Gori, a pohvale na račun proces imunizacije stižu iz celog sveta.