Branislav Tiodorović i Srđa Janković
Alo.rs
Branislav Tiodorović i Srđa Janković

Alo.rs

Branislav Tiodorović i Srđa Janković, Foto: Alo.rs

Na taj način je, ističu članovi Kriznog štaba naneta velika šteta, jer se bez ikakvog osnova uteruje strah mnogim ženama. 

- Nijedna od raspoloživih vakcina do sada nije ispitivana na trudnicama, ne može da se savetuje trudnicama, osobe koje znaju da su trudne se ne vakcinišu. Bilo je slučajeva u svetu da su osobe vakcnisane, ali ni kod jedne od njih se nije pokazala komplikacija, možemo da kažemo da dok se ne urade studije gde će se ispitivati dejstvo vakcina na trudnice, nijedna trudnica neće biti vakcinisana - rekao je za Alo.rs, Srđa Janković, pa uputio važan apel svima:

- Što se tiče planiranja trudnoće, razumno je nakon primanja vakcine odložiti trudnoću na neko vreme, ali molim vas da ovo svi prenesete - besmislene su izjave, čak i pojedinih lekara da treba čekati godinu dana nakon vakcinisanja za trdunoću, ili oni koji govore da ko primi vakcinu neće moći da ostane u drugom stanju. Znači, ko planira trudoću, bilo bi poželjno da u toku tog meseca ne ostaje u drugom stanju - rekao je Janković za naš portal.

Što se tiče informacija koje su se pojavile, da oni koji budu želeli da putuju u zapadne zemlje, neće moći da uđu u zemlju, ukoliko su primili rusku vakcinu, doktor Tidorović za naš portal kaže sledeće:

- To je proces, čak i najbolje i najbogatije zemlje, ne mogu da garantuju da za svoje stanovništvo moći da obezbede dovoljne količine svoje vakcine, znači moraće da prihvate i druge vakcine. Ako polazimo od toga, razumno je da će sve sertifikovane vakcine biti prihvaćene kao garancija da se može putovati - rekao je Tidorović.

Pročitajte još: