DRŽAVA U OBRAČUNU SA KORONOM Svi koji se vakcinišu do 31. maja dobijaju dodatnu novčanu pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da svi građani koji su se vakcinisali, ili koje se vakcinišu makar jednom dozom do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara pomoći.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: TV Pink/Printscreen

- Sutra 30 evra isplaćujemo penzionerima, prekosutra ljudima koji primaju socijalnu pomoć i onima u kazneno popravnim zavodima, mimo dodatnih 30 evra za sve građane, mimo dodatnih 50 evra za penzionere, svi drugi koji se vakcinišu bilo jednom ili sa dve doze, i to do 31. maja, dobiće dodatnih 3.000 dinara od države - rekao je Vučić.

On je najavio da će vlada usvojiti još uredba koje se tiču vakcinisanja građana kako bi se u našem društvu što pre dostigao kolektivni imunitet.

- Biće i drugih stvari koje će vlada da razmatra. Jedna od tih je da oni koji nisu primili vakcinu, a zaraze se koronom, država će da pomogne da im sačuva zdravlje, ali neće imati plaćeno bolovonje - rekao je Vučić.

Predsednik je naročito naglasio da oni građani koji ne primaju vakcinu ugrožavaju javno zdravlje i ponašaju se veoma neodgovorno prema sebi, prema članovima svoje porodice, kao i prema ljudima u njihovoj okolini.

Povezane vesti

 • Korisnik: alibaba 71
  05/05/2021 - 21:06
  Koja prodana duša,ubija svoj narod i zato dobiva od svetske banke milijarde.Izdajnici če da vise.
 • Korisnik: Julija
  05/05/2021 - 19:59
  Ovo je dobar motiv za sve koji se nisu vakcinisali i lepo iznenadjene za sve odgovorne gradjane.
 • Korisnik: Ivana
  05/05/2021 - 19:45
  Zaista jedan jako podsticaj da se vakcinišu građani, jer samo tako može da se spreči širenje Covida 19. Vrlo je važno da građani Srbije žive bolje.
 • Korisnik: Akadem
  05/05/2021 - 14:28
  Koju inovaciju je izmislio predsednik, a to nema nigde u svetu. Naime, stimulisanje građane koji su vakcinisani na teret države, tj. sebe, vakciniše se bez plaćanja vakcine i još dobije tri hiljade dinara, gde to ima? Ima u "avliji" predsednika. Da li ovim potezom će razubediti antivakcise da se ipak vakcinišu. Predsednik je pokazao da je dobar i matematičar, stimuliše vakcinaciju, jer nakon imunizacije nacije iskoreniće se korona virus, te će uštedeti na lečenju zaraženih, jer neće ih biti.
 • Korisnik: Elena
  05/05/2021 - 10:32
  Drzava treba da nagradi one koji su pokazali odgovornost i vakcinisali se.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA