Tanja Aleksić
Twiter/printscreen
Tanja Aleksić, Foto: Twiter/printscreen

Čak ni pohvala lekarima koji se danonoćno, hrabro, neustrašivo bore da spasu svaki život nije dovoljan razlog da se jasno i glasno kaže "Srbija se dobro nosi sa korona krizo". Uprkos tome što najuglednije međunarodne institucije priznaju Srbiji izuzetan uspeh u kontroli krize izazvane pandemijom - kako kroz vakcinaciju, tako i kroz dobru organizaciju zdravstvenog sistema - novinarki N1 Tanji Fajon očigledno to ništa ne znači s obzirom na njeno ponašanje u programu uživo.

Naime, tokom emitovanja vesti na televiziji N1, neki bi slobodno mogli da kažu "srbomrzačkoj" televiziji zbog svega što se dogodilo, gostovao je Boris Petrović, filolog iz Pariza.

Naš mladi i talentovani naučnik trenutno se nalazi u lokdaunu i za televiziju N1 komentarisao je stanje u tamošnjem zdravstvenom sistemu.

- U principu stiče se utisak, ako ja poredim svoje iskustvo sa mnom, koji sam to (koronu) preležao u Srbiji, sa nekima koji su to preležali u Francuskoj. Stiče se utisak da je kod nas veći lekarski angažan - Boris Petrović.

Na ovakvu konstataciju osobe koja je obrazovana i koja svakako može da iznese realan uvid u situaciju, Tanja Aleksić je gotovo razočarano, onako kroz zube i nevoljno, kao da oseća nelagodu, bez reči ohrabrenja izrekla vrlo mlak pozdrav lekarima.