ČEKA SE DA VLADA USVOJI NOVE PREPORUKE KRIZNOG ŠTABA Tiodorović: "Pacijenti bez simptoma idu u izolaciju"

Upozorio je da je dezinfekcija i dalje veoma važna

 

Branislav Tiodorović
Foto: Alo.rs

Čim Vlada Srbije večeras ili suta usvoji preporuke Kriznog štaba o tome da svi koji imaju korona virus, a nemaju simptome, treba da budu u kućnoj izolaciji 14 dana, umesto u kovid bolnicama, svi asimptomatski slučajevi Covid-19 odmah će biti pušteni iz bolnica u kućnu izolaciju - rekao je za Kurir prof. dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba Vlade Republike Srbije.

Oni će, naveo je Tiodorović, morati da budu u kućnoj izolaciji 14 dana, posle čega će biti opet testirani PCR testom na koronu.

- Nema razloga da ljudi bez simptoma budu u bolnicama i čim Vlada usvoji naše preporuke, ići će kući. Ali, onaj ko je kovid pozitivan moraće da se pridržava svih neophodnih mera - da bude izolovan u posebnoj prostoriji, da koristi poseban pribor za jelo, čaše koje neće koristiti drugi ukućani, da mu se tu dostavlja i hrana.

- Ako u stanu ili kući postoji samo jedan toalet, dezinfekcija je obavezna posle svakog korišćena, a i upotreba zaštitne maske ukoliko izlazi iz prostorije u kojoj je u izolciji - kazao je Tiodorović i dodao da nakon 14 dana sledi novo testiranje.

Povezane vesti