Turska more
Tanjug/AP
Turska more

Tanjug/AP

Turska more, Foto: Tanjug/AP

- Ovaj program sertifikacije pokazuje da će Turska preuzeti pionirsku ulogu u pogledu određivanja pravca za normalizaciju turizma. Program obuhvata preventivne i zaštitne korake, koji uključuju vazdušni, morski i kopneni prevoz, dolazne luke, sve sadržaje za odmor, zdravstveno stanje zaposlenih u industriji, kao i samih turista - rekao je Mehmed Nuri Ersoj, turski ministar kulture i turizma.

Ministar je naglasio osetljivost i značaj koji su dati ovoj temi u vezi sa programom sertifikata i datumima po pitanju normalizacije procesa koja sledi posle pandemije.

Program sertifikacije zdravog turizma sastoji se od četiri glavna stuba koji se brinu o zdravlju i sigurnosti putnika, zaposlenih, obuhvata propise o predostrožnosti koje bi trebalo da budu preduzete u objektima i prevozu.

Zdravlje i sigurnost putnika obuhvata mere predostrožnosti koje je potrebno primeniti u odnosu na putnike od trenutka dolaska do odlaska i uključuju zabranu putnicima da bez maske uđu u odgovarajuće terminale, pružanje besplatnih maski putnicima, primenu termičkih kamera i merenja telesne temperature na ulazu u zgrade terminala, pripremu tepiha za dezinfekciju i kabina za dezinfekciju...