Beba, porodilište, kolevka
RINA
Beba, porodilište, kolevka

RINA

Beba, porodilište, kolevka, Foto: RINA

- Ova beba je naš najmlađi pacijent koji se leči od virusa korona i nije vitalno ugrožena. Na lečenju trenutno imamo 49 pacijenata. Na respiratoru je žena od 67 godina, njeno stanje je vrlo složeni i anesteziolozi se svim snagama bore za njen život – naveo je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević.

Broj pacijenata koji su na bolničkom lečenju zbog kovida 19 opada, jer je prošle nedelje bilo čak 63 hospitalizovanih što je rekordan broj od početka epidemije. Bolnica je čak morala da zatraži pomoć od gradske uprave, jer nije imala dovoljno potrebnih aparata za najteže bolesnike.

Problem je rešen tako što je jedna kompanija donirala oko 3.000 evra za kupovinu aparata dve digitalizovane pumpe za lečenje u crvenoj zoni.

- To su aparati za vrlo precizno doziranje lekova kod pacijenata sa najtežom kliničkom slikom u intezivnom lečenju. Dobili smo i aspirator koji proizvodi negativni pritisak i služi za održavanje disajnih puteva kod pacijenata sa respiratornim problemima, posebno onih koji su priključeni na respirator - objasnila je dr Smiljana Tomašev, načelnik Odeljenja intezivne nege.