Vašar u Jagodini
Tanjug/Dušan Aničić
Vašar u Jagodini

Tanjug/Dušan Aničić

Vašar u Jagodini, Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Posećenost je, u odnosu na zarazu, dobra a u odnosu na prošle Pantelejmonske vašare, slaba, ocenili su za Tanjug, na vašaru, prodavači i posetioci vašara.

Ima svega, od pečenih prasića i jaganjaca, svadbarskog kupusa i roštilja, mekika, pečenog kukuruza... do nadgrobnih spomenika zemljanog posuđa, korpi i buradi za rakiju.

Tu su i licidarska srca, tradiciopnani pratioci vašara u Srbiji, sećerna vuna... zabavni park, vrteške i ringišpili...

Pročitajte:

"Prodavači su došli da prodaju, posetioci vašara da nešto kupe, makar varjaču i neku sitnicu za decu i unuke, sramota je doći kući sa vašara, a ništa ne kupiti, da se sedne ispod šatora i nešto popije i pojede sa prijateljima", rekao je Tanjugu jedan stariji poljoprivrednik, koji je ovaj put kupio drvene vile za seno.

Prodavači su, ikao vreme nije za putovanje zbog epidemije, stigli iz Požarevca, Leskovca, Rekovca, Užica, Loznice, Chuprije, Paraćina, Batočine, Svilajnca, Beograda, Požege... Veliko prakiralište ispred Šoping centra "Vivo", koje prima oko 1.000 automobila, je puno kao i okolne ulice, a u ulici Čočetovoj, koju su zauzeli prodavači, saobraćaj je isključen. Okolni kafici su puni gostiju. Organizatori, su rekli Tanjugu, da se "tarapana" očekuje večeras.

Zanimljivo je da je na vašaru roze ringišpil ukrašen pticama poput flamingosa. 

Većina posetioca na sajmu ne nosi maske.

Preporučujemo: