Vakcinacija, vakcina
Tanjug
Vakcinacija, vakcina

Tanjug

Vakcinacija, vakcina, Foto: Tanjug

Prema našim saznanjima, do ovog momenta vakcinisano je više od 200.000 građanja, što predstavlja prilično ohrabrujući podatak s obzirom na to da je masovna imunizacija počela u proteklog utorka.

Građani Srbije u ovom momentu mogu da biraju vakcine različitih proizvođaća i u tom pogledu naša zemlja spada među retkima u svetu koja svom stanovništu obezbeđuje mogućnost izbora u pogledu zaštite protiv koronavirusa.

Prvog dana masovne imunizacije vakcinu su primile brojne poznate ličnosti iz javnog života i pozvali građane zajedno sa državnim institucijama da se prijave za vakcinaciju. Apeli su očigledno urodili plodom jer su veliki odzivi zabeleženi širom Srbije u većim gradovima.

O vakcinaciji je danas govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je obavestio javnost da su redovi za primanje vakcina prilično veliki jer ljudi žele da se zaštite.

- Očekujemo da danas bude vakcinisano 50.000 ljudi. U svetu smo deveti, ali mislim da možemo da budemo peti ili šesti u naredna dva ili tri dana. Imali smo mudro vođenu politiku - rekao je Vučić.

Pročitajte još: