PRVO 30, ZATIM 15 STEPENI Danas na snazi žuti meteoalarm: Meteorolozi otkrili kada se vreme NAGLO menja, a sve će se desiti za nekoliko sati!

Prognoza vremena za narednih 7 dana

Vremenska prognoza
Foto: Alo.rs/ Ilustracija

Početkom nedelje suvo, ali svežije, uz dosta hladne noći uz minimalne vrednosti od 3 do 7, a dnevni maksimumi prvo od 14 do 18, a u sredu od 16 do 24 stepena. Vetar slab, prvo severozapadni, zatim jugoistočni.

U sredu uveče na severu regiona moguća ređa pojava pljuskova.

U drugom delu nedelje toplije uz maksimum do 27 stepeni, ali se u petak posle podne računa na prolazno naoblačenje uz pljuskove i osveženje. Još nije jasno koliko će to osveženje biti izraženo, posebno padavinski, dok bi temperatura u petak trebalo da bude od oko 15 na severozapadu do oko 27 na jugoistoku regiona.

U narednu subotu suvo, ali svežije, dok se zatim računa na stabilan i topao period uz dnevne maksimume koji bi oko 11. maja mogli da budu i oko 30 stepeni, posebno na jugu i na zapadu regiona, dok bi na krajnjem istoku bilo malo svežije jer bi se preko tog dela regiona (istok Srbije) odvijao prodor malo svežijeg vazduha po periferiji anticiklona čiji bi se centar nalazio nad Alpima.

Kako je to jako dalek period još nije jasno gde će se tačno pozicionirati jezgro anticiklona. Generalno deluje da će prva polovina maja biti znatno suvlja, ali i nešto toplija od proseka.

Prognoza meteorologa Nedeljka Todorovića

Da stiže zahlađenje najavio je nedavno i meteorolog Nedeljko Todorović.

On je objasnio da nas nakon praznika, očekuje nagli pad temperatura. U najhladnijim danima sledeće sedmice ona će sa 30 stepeni pasti na 15, ali, kako kaže, to će biti kratkotrajno.

Žuti meteoalarm
Foto: Printscreen/ RHMZ

- Imaćemo pad temperature tri do četiri dana, a posle toga sledi porast temperature, imaćemo opet vredosti oko 25 stepeni, tako da nas očekuje tipično vreme za maj - objasnio je Todorović.

Pali se meteo alarm

Žuti meteo alarm biće upaljen sutra na teritoriji jugositočne i jugozapadne Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, navodi se na sajtu RHMZ.

Povezane vesti