Vremenska prognoza
Alo.rs/ Ilustracija
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Ilustracija

Foto: Alo.rs/ Ilustracija

On je na svom Fejsbuk profilu postavio prognozu u kojoj je napisao da će nam nakon nekoliko ledenih dana, ova sedmica doneti porast temperatura i povratak znatno toplijeg vremena.

- Minimalne jutarnje temperature kretale su se tokom vikenda od -13 do -7 stepeni, u Beogradu do -8, a na Kopaoniku je bilo čak -19. Subjektivni osećaj na Kopaoniku iznosio je i do -30 stepeni. I maksimalne dnevne temperature tokom većeg dela vikenda ostale su u "minusu", jedino su na severu Srbije prešle u koji stepen iznad nule - podsetio je Đurić.

Kako kaže Đurić, ove sedmice očekuje nas znatno toplije vreme.

- Ipak, još danas i u sredu ujutro očekuje nas umeren do jak mraz, pa će tako jutarnja temperatura u utorak biti od -15 stepeni na jugoistoku do -5 na severozapadu zemlje, a u sredu od -13 na jugoistoku do -3 na severozapadu Srbije. Već tokom dana očekuju se više temperature, pa će maksimalna dnevna biti od 0 do 6 stepeni, a u sredu osetno toplije, uz temperature oko, pa i preko 10 stepeni - navodi Đurić i dodaje da će još danas na severu i zapadu Srbije biti umereno oblačan, a na jugu i istoku sunčan:

- U sredu se sa severa očekuje prolazno naoblačenje, uz slabu kišu u južnim i centralnim predelima, a slab sneg na planinama. U četvrtak suvo i uglavnom pretežno sunčano, uz slab jutarnji mraz. U petak novo prolazno naoblačenje sa kišom, na planinama sa susnežicom i snegom. Maksimalna temperatura biće od 8 do 12° stepeni, u Beogradu oko 10°. Ne očekuju se značajnije količine padavina.

Predstojećeg vikenda biće suvo, u nedelju i veoma toplo vreme, a maksimalna temperatura u nedelju biće i do 15 stepeni.

- Prema trenutnim prognozama, sledeće sedmice biće relativno toplo za kraj februara, uz temperature iznad prosečnih vrednosti. Dakle, do kraja februara ne očekuju nas zimski vremenski uslovi, a najhladniji deo ove više nego blage zime je uveliko iza nas - kaže Đurić.

I Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) je na svom sajtu stavio da će u drugoj polovini sedmice dnevna temperatura u većini mesta biti od 10 do 14 stepeni, dok se slab jutarnji mraz očekuje samo na jugu Srbije.

BONUS VIDEO

Pročitajte još: