Vremenska prognoza
Alo.rs/ Tanjug
Vremenska prognoza

Alo.rs/ Tanjug

Foto: Alo.rs/ Tanjug

Božić uvek zamišljamo uz snežne padavine koje upotpunjuju prazničnu i porodičnu atmosferu unutar toplog doma. Ipak 7. januar 2021. godine dočekujemo sa nešto većim temepraturama za ovo doba godine, ali već od narednog dana stiže nam zahlađenje.

Za Božić nas u Beogradu i Novom Sadu očekuje oblačno vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom do 7 stepeni celzijusovih. Slaba kiša moguća je u Nišu i Kragujevcu sa najvišom dnevnom temperaturom do 9 stepeni celzijusovih, dok će na Zlatiboru padati sneg sa najvišom dnevnom temperaturom od 5 stepeni.

Od petka 8. januara 2021. godine, stiže nam zahlađenje.

- Sneg će za Božić padati u planinskim predelima, ali sa padom temperature sneg bi mogao da padne u brdskim predelima i po kotlinama, a od 10. ili 11. januara verovatno i u nižim predelima. Izvesnije je da snega bude južnije od Beograda i tad će nastupiti taj hladniji period kada će maksimalne temperature biti između 1 i 4 stepena, barem jedno 7-8 dana - rekao je meterolog Nedeljko Todorović za Prvu.

Pravu zimu na koju smo navikli, Todorović kaže da možemo očekivati od 11. januara pa do 17. januara 2021. godine, ali opet, sa manjom količinom padavina.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Nenad

07.01.2021 08:50

Dokad vise slusate ovog izlapelog cas vreme vako cas onako koda gata u pasulj.