Novac, isplata, šalter
Tanjug/Filip Krainčanić
Novac, isplata, šalter

Tanjug/Filip Krainčanić

Novac, isplata, šalter, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

U ovom trenutku moguća je onlajn prijava za pomoć od 60 evra, a telefonska prijava biće moguća od sutra, 5. maja, a broj telefona biće objavljen veceras do ponoći.

I kod ovog načina prijave biće potrebno ostaviti sledeće podatke: JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imate otvoren račun ili želite da vam se automatski otvori.

Poslednji dan za prijavu je 15. maj.

Građani koji se prijave do 15. maja, i koji ispunjavaju sve uslove, dobiće ukupno 60 evra. Prvih 30 evra penzioneri će dobiti 6. maja, dok će isplata ostalim građanima krenuti 12. maja i biti završena do oko 20. maja. Drugih 30 evra, i penzionerima i ostalim građanima, biće isplaćeno u novembru.

Korisnici socijalne pomoći i oni koji su na izdržavanju zatvorskih kazni, dobiće prvih 30 evra 7. maja, a drugih 30 evra takođe u novembru.

Nezaposleni koji su registrovani na birou će 30 evra plus 30 dobiti kao i svi ostali građani u maju i u novembru. Dodatnih 60 evra, po osnovu nezaposlenosti dobiće u junu, i za taj iznos nije potrebno da se prijave. Za pomoć se ne prijavljuju ni penzioneri, ni korisnici socijalne pomoći.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, treba da, u padajućem meniju, kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Takođe potrebno je da označite polje kojim potvrđujete saglasnost za obradu ličnih podataka.

Nakon podizanja novca, namenski račun će biti ugašen.

Ako pri proveri statusa prijave za jednokratnu novčanu pomoć od 60 evra građanin dobije poruku da je sve u redu sa prijavom, to znači da su uneti podaci o fizičkom licu prošli neophodne validacije, i da fizičko lice zadovoljava uslove propisane Uredbom, odnosno da je reč o državljaninu Republike Srbije, da ima aktivno prebivalište i važeću ličnu kartu.

Ukoliko ste dali pogrešne podatke prijavu možete da ponovite.