Goran Petronijević, advokat
Masonari Jošida, Alo
Advokati Krsto Bobot i Goran Petronijević

Masanori Jošida,Alo

Advokati Krsto Bobot i Goran Petronijević, Foto: Masanori Jošida/Alo

- Napad na mene je planiran! To ću da kažem i u sudnici - izjavio je Petronijević za „Alo!“ nakon što su u sudnicu Prvog osnovnog sudu u Beogradu ušli napadači.

Vladimir Gajić, advokat sa jednim od optuženih

Masanori Jošida,Alo

Advokat Vladimir Gajić sa jednim od optuženih, Foto: Masanori Jošida/Alo

Optuženi Uroš Anđelković (40) i Nenad Đorđević (41) juče su na suđenju kratko izjavili da se ne osećaju krivim. Po izlasku iz suda, oni su se krili od fotogafa, a jedan je zaklonio lice fasciklom. Ni oni ni njihov advokat Vladimir Gajić nisu hteli da daju izjave.

Advokat Krsto Bobot, punomoćnik Petronijevića izjavio je posle suđenja da je njihov cilj da se u postupku otkrije istina.

- Želimo da se utvrdi motiv napada i da li postoje nalogodavci. Pokušaćemo kroz dokazni postupak da utvrdimo o čemu se radi. Predložili smo da sud traži listinge sa mobilnih telefona optuženih i proveri sa kim su bili u kontaktu 24 sata pre događaja. Predali smo i medicinsku dokumentaciju iz koje se vidi da Novica Peković nije ima lakše, već teške povrede - rekao je Bobot.

Suđenje za napad na Petronijević, optuženi

Masanori Jošida,Alo

Suđenje za napad na Petronijevića, optuženi krije lice optužnicom, Foto: Masanori Jošida/Alo

Peković juče nije došao u sud, a kako smo saznali, nije dobio poziv. U sudnicu juče nisu mogli da uđu novinari jer su advokati optuženih tražili isključenje javnosti. 

Pekoviću je umalo izbijeno levo oko!

Zastupa Karadžića, Cecu, Mladića ...

Goran Petronijević je ugledni beogradski advokat. Bio je sudija Okružnog suda i 2014. član misije posmatrača referenduma na Krimu u Ukrajini. U Hagu je zastupao Veselina Šljivančanina, koji je oslobođen optužbi. Zastupa i Radovana Karadžića, a bio je u timu odbrane Ratka Mladića, kao i njegovih „jataka”. Branio je Željka Tojagu Žmigija i Sašu Pejakovića Peleta, osuđene za ubistvo Zorana Đinđića. Zastupao je Milorada Ulemeka Legiju, kao i Svetlanu Cecu Ražnatović. Bio je član veća, koje je 2000. Osudilo čelnike NATO pakta zbog bombardovanja SRJ.

Petronijević je ranije kod tužioca naveo da su on i Peković, 15. maja, do kasno uveče sedeli u bašti kafića na Vračaru. U susednom lokalu sedela je grupa muškaraca, koje ne poznaju i koji su galamili, pevali i upućivali pogrdne reči na račun vlasti. Dolazila je policija da ih umiri, ali čim je patrola otišla oni su preskočili ogradu kafića i počeli da ih tuku.

Suđenje se nastavlja u oktobru, kada detaljnu odbranu treba da iznesu okrivljeni. 

PROČITAJTE JOŠ