GRUPA SRBA UHAPŠENA U BOLONJI Bežali nakon pljačke, iz kola bacali ukradene satove i dragulje, pa sleteli sa puta

Niko nije teže povređen.

Policija Italija
Policija Italija, Foto: EPA Claudio Peri

Četiri srpska državljanina i Italijan uhapšeni su u nedelju uveče u Bolonji nakon što su pokušali da opljačkaju jednu firmu.

Policija je grupu uhvatila na delu, a prilikom spektakularne potere banda lopova doživela je saobraćajnu nesreću, prenosi La Republika.

Prema navodima tog portala, na svu sreću, niko nije teže povređen.

- Organizovana grupa lopova u nedelju krenula je u pljačku jedne firme u blizini Bolonje, ali je njihov plan ubrzo osujećen. Karabinjeri su ih videli i dali su se u poteru za njima. Banda lopova ušla je u automobil i dala se u beg, ali u pogrešnom smeru - navodi La Republika.

Zbog velike brzine vozač automobila je izgubio kontrolu nad vozilom i sleteli su sa puta.

- Prilikom bekstva iz kola su bacali satove i dragulje koje su verovatno prethodno ukrali. Karabinjeri su ugledali prevrnuto vozilo pokraj puta i odmah su priskočili u pomoć. Niko od ekipe pljačkaša nije teže povređen. Karabinjeri su ih uhapsili, a oni su se prilikom hapšenja opirali - prenosi La Republika.

Inače, u prevrnutom automobilu policija je pronašla rukavice, alat za pljačku i blinker koji koristi policija. Automobil kojim su bežali nema polisu osiguranja, a registrovan je na ime osobe koja ima prebivalište u Napulju.

Povezane vesti