Brat na brata udario sekirom! Krvava svađa u Šapcu zbog očevog nasledstva

Navodno je Dragan u gluvo doba noći došao kod brata da bi se raspravio sa njim oko kućerka u kojem je Zoran živeo.

Borča, policija, hronika, uviđaj
Borča, policija, hronika, uviđaj, Foto: Alo / Dejan Briza

Rođena braća Zoran L. (55) i Dragan M. (47) iz Dobrića, kod Šapca, noćas su se prvo posvađala ispred kuće u kojoj je stariji brat živeo sam, a onda ga je Zoran napao sekirom. Udario ga je dva puta, u potiljak i posred glave, pa se ovaj srušio na zemlju gde su na travi ostali tragovi krvi.

Pretpostavlja se da su se braća posvađala zbog nasledstva nakon smrti oca, ali najbliži rođaci i braća koja žive u komšiluku o tome nisu hteli da pričaju pred novinarima.

Navodno je Dragan u gluvo doba noći došao kod brata da bi se raspravio sa njim oko kućerka u kojem je Zoran živeo. On je u besu razlupao stakla na delu kućice, a onda izgubio kontrolu i zamahnuo na rođenog brata.

“Verovatno su se zbog toga sukobili. Juče je porodica izlazila na groblje da daje parastos njihovom ocu koji je nedavno preminuo. Zoran ni Dragan jedini od osmoro braće nisu bili na daći, verovatno zato što su među njima tinjale nesuglasice”, pričaju u selu.

Sve se odigralo oko pola dva posle ponoći. Galama i lupanje stakla na kućerku u kojem je Zoran živeo razbudili su komšije, ali su oni napolje istrčali kasno i Dragana bespomoćnog zatekli kako leži na zemlji.

“Čula sam galamu, a dok sam istrčala napolje on ga je već udario i krenuo sa sekirom u ruci prema centru sela. Pozvali smo policiju i hitnu pomoć “,priča najbliža rođaka braće koja živi u komšiluku.

Policajci su Zorana uhapsili na putu, sa sekirom kojom je napao brata.

“Išli su da rade u nadnicu i nismo čuli da su se ranije svađali. Nije trebalo ovo da se dogodi, a zašto su se posvađali i potukli to niko ne zna”, kaže komšija B. J.

Dragan je živeo u istom selu, ali na drugom kraju. Oženjen je i ima suprugu i osmoro dece.

Nakon što je noćas zbrinut u šabačkoj bolnici, on je jutros prebačen u Beograd. U teškom je stanju i lekari kažu da ima povrede opasne po život.

Zoran L. je uhapšen i njemu je određeno policijsko zadržavanje. Sutra će biti priveden u Više tužilaštvu u Šapcu, zbog krivičnog dela pokušaj ubistva.

Povezane vesti