Toma Fila
Alo!/Marko Đoković
Toma Fila

Alo!/Marko Đoković

Toma Fila, Foto: Alo!/Marko Đoković

Javnost Srbije ostala je šokirana nakon što su u subotu prikazane fotografije koje svedoče o najmonstruoznijim zločinima, za koje se sumnjiče članovi kriminalne grupe s Veljkom Belivukom na čelu.

Sagovornici Objektiva navode da su dokazi dovoljno jaki da monstrumi koji su počinili ova zlodela doživotno trunu u zatvoru.

Nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, prikazan je foto-materijal do kog su nadležni stigli u istrazi. Prvo je objavljena fotografija velike količine oružja, kao i jedna snajperska puška, koja se, kako je naveo ministar policije Aleksandar Vulin, ne nabavlja za “reket”.

TEŠKE PSIHOPATE

Poznati beogradski advokat Toma Fila ističe za Objektiv da su dokazi protiv Belivukove grupe dovoljno jaki da njega i njegove vojnike pošalju na doživotnu robiju zbog jezivih zločina! Fila navodi da su u pitanju monstrumi.

– Nažalost, u ljudskom rodu ima jedan procenat onih koji nisu ljudi. Ovi dokazi će biti jaki kad se vežu za DNK osumnjičenih. Ako se dokaže njihova krivica, dela će se tretirati kao svirepa ubistva, a to znači da će dobiti 40 ili doživotnu – naglašava on.

Fila kaže da je grupa sa jezivim zločinima htela da zapreti konkurenciji i dokaže ko je jači.

– To su teške psihopate. Nisu duševno obolela lica, ali bili su svesni šta rade. Advokatima će biti teška odbrana, nema tu uspeha – napominje Fila.

I Boro Banjac, bivši načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, kaže za Objektiv da su dokazi protiv grupe Velje Nevolje dovoljno jaki.

– Sakatili su tela i sekli glave da bi dokazali da su jaki. Pitanje je u čijem su to telefonu nađeni snimci. Važno je što na sudu moraju da kažu od kog su ih dobili. To se može koristiti kao odličan dokaz na sudu. DNK je potpis za izvršioca krivičnog dela, a Belivuk se potpisao na mestu zločina. DNK je najjači mogući dokaz. Onda nemaju šansu da se odbrane. Njih optužuju materijalni tragovi i svedočenja. Oni sada smišljaju priče kako će sa advokatima da lažu i petljaju, izmišljaju neke bajke, ali slaba im vajda od toga. Takođe, tužilaštvo mora da nađe svedoka-saradnika u tako velikoj kriminalnoj grupi – kaže Banjac, koji je pre 18 godina hapsio članove zemunskog klana.

UKLONILI ZLO SA ULICA SRBIJE

Dr Miroslav Bjegović, profesor Fakulteta za bezbednost u Novom Sadu, napominje da su takve stravične zločine mogle da urade samo umno poremećene ličnosti.

– Ovo su zlodela umno poremećenih ličnosti poput islamskih terorista i to će ih nesumnjivo ostaviti doživotno iza rešetaka. Država je ovom akcijom pokazala odlučnu i beskompromisnu odluku da ovo zlo ukloni sa ulica Srbije. U narednom periodu očekujemo da saznamo ko su pojedinci iz državnih institucija koji su sarađivali s mafijom, a bez kojih organizovani kriminal ne bi postojao – istakao je za Objektiv Bjegović.

PROČITAJTE JOŠ: