Ronioci, Nišava
TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC
Ronioci, Nišava

TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Ronioci, Nišava, Foto: TANJUG/ ALEKSANDAR CIRIC

Kao u horor filmu

- Bila je na izletu sa dvoje prijatelja. Mladić je pokušao da je spase, ali nije uspeo, jer je Jovana počela da davi i njega. Bila je neplivač i nepromišljeno je plutala na sredini jezera na toj dasci. Nakon što nisu uspeli da je spasu, prijatelji su se nekako dokopali obale - kaže za Kurir izvor iz istrage. Momku koji je pokušao da pomogne Jovani je ukazana je medicinska pomoć i on je sa simptomima prekomernog nagutavanja vode prebačen u Urgentni centar u Kragujevcu.

Aleksandar Alempijević, koji ima vikendicu kod jezera, gledao je dramu s obale.

- Sve sam video. Pored te daske za surfovanje bilo je još mladih ljudi u gumenom čamcu. Na toj dasci su plutali do polovine jezera i samo su počeli da vrište. Tad sam tu devojku video poslednji put. Tu se udavila. Video sam da se neko davi, ali nisam mogao tako brzo da doplivam do njih. Sve je izgledalo stravično, kao iz horor filma. Ne mogu da verujem da nisu razmišljali šta rade - kaže za Kurir Alempijević.

Policija ispituje svedoke, a svi tvrde da je reč o nesreći i da se devojka udavila. Ipak, ronioci intenzivno tragaju za njenim telom jer, kako kažu nadležni, ne postoji gotovo nikakva šansa da je isplivala. Prijatelji i porodica teško su potreseni ovim događajem.

Jovana je živela s roditeljima i starijim bratom u Paliluskoj ulici u Kragujevcu. Završila je srednju školu i nije bila zaposlena, a na Gružansko jezero je otišla kako bi uživala s prijateljima. Svi su otplovili u gumenom čamcu od obale do sredine jezera, a nastradala devojka je potom prešla na dasku za surf.