Potera za Malčanskim berberinom
Alo.rs/D. Ilić

 

Monika Karimanović Malčanski berberin

Alo.rs/printscreen

Monika Karimanović Malčanski berberin, Foto: Alo.rs/printscreen

Policijska potera za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin, traje je od kako su se pojavile prve indicije da on ima veze sa otmicom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. decembra, rano ujutru, na putu do škole. Za njim tragaju specijalne jedinice MUP-a, nekoliko stotina policajaca, psi tragači, a na teren nadleću i helikopteri.

15.00 - Inspektor koji je ranije hapsio Malčanskog: On je opasan, rekao mi je da je "to jače od njega"

Nebojša Petković, penzionisani inspektor niške policije koji je 2005. godine rukovodio hapšenjem Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, ističe da je ovaj begunac opasan po svakoga.- Prošli put smo ga locirali na istom potezu, u selu Jasenovik, ovoga puta je otišao dalje u Knjaževac. Ono što je najbitnije što smo tada radili a što se i sad mora činiti je da ne ostane ni trunka sumnje da je i dalje na terenu koji je pretražen - rekao je on. 

13.05 - Malčanski berberin od meštana Svrljiškog Miljkovca tražio vodu, devojčica bila s njim!

Malčanski berberin

facebook.com

Malčanski berberin, Foto: facebook.com

 

12.00 - MUP objavio najnoviju fotografiju Malčanskog berberina

Policija je objavila najsvežiju fotografiju monstruma i otmičara male Monike Karimanović. MUP je ponovo apelovao na građane da odmah prijave policiji ako ga negde vide.

11.40 - Policija ponovo pregledala kuću u kojoj je pronađena Monikina kosa

Policija je danas ponovo u potrazi po selu Orešac i pretresa kuću u kojoj je pre dva dana pronađen trag Malčanskog berberina i devojčice. U štali u dovištu kuće pronađena je Monikina kosa, a u kući je bilo tragova hrane i videlo se da je u njoj neko spavao.

11.25 - Stefanović: Nećemo stati dok ne nađemo Moniku i monstruma

Naš apsolutni prioritet je da pronađemo malenu Moniku Karimanović živu i zdravu i da je vratimo porodici, a da monstruma, koji ju je oteo, privedemo pravdi i smestimo ga iza rešetaka - rekao je Nebojša Stefanović i dodao da za njima traga oko 600 ljudi!

11.00 - Policajci pretretresaju kuću po kuću u Orešcu

Veliki broj policajaca i ovog jutra nalazi se u selu Orešac, policajci ulaze u svaku kuću i tragaju za Malčanskim berberinom i devojčicom. Policija intenzivno traga za bilo kojim tragom koji bi ukazao na to gde se manijak krije.

10.20 - Roditelji otete Monike devojčici poslali poruku: Možeš da izdržiš

Aleksandra i Robert Karimanović, roditelji nestale devojčice Monike (12) koju je 20. novembra oteo višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović (46) iz Malče kod Niša, uputili su joj emotivnu poruku u kojoj su joj poručili da bude jaka, da izdrži i da je jedva čekaju da se vrati kući.

9.50 - Jurić: Ako smo bili zabrinuti prvi dan, sad već moramo da se uhvatimo za glavu

Osnivač fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić je rekao da ga je ovaj slučaj podseća na slučaj njegove ćerke i da se oseća uplašeno.

- Već sedam dana je prošlo od njenog nestanka i ako smo bili zabrinuti prvi dan, sada zaista moramo svi da se uhvatimo za glavu i promislimo šta smo uradili da se ovo ne desi i šta smo uradili da se dete pronađe i šta ćemo uraditi posle ovog slučaja - rekao je Jurić.

 

Potera za Malčanskim berberinom

Alo.rs/D. Ilić

Potera za Malčanskim berberinom, Foto: Alo.rs/D. Ilić

9.40 - Načelnik PU Niš: Ne stajemo dok ne nađemo Moniku

- Cilj nam je da otetu Moniku nađemo što pre, više od 500 naših ljudi je organizovano na više pravaca i to sa lovcima koji dobro poznaju teren. Ne stajemo dok je ne nađemo, cilj nam je da "pregazimo" teren što pre - rekao je za N1 načelnik Policijske uprave u Nišu Slaviša Virijević i naveo da uporedo operativna policija proverava čitav jugoistok Srbije.

09.20 - Veliki broj novinara ispred kuće porodice Malčanskog berberina

U selu Malča, ispred kuće roditelja Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao Malčanski berberin, okupio se veliki broj novinara. U kući Jovanovića niko ne otvara vrata, a u dvorištu je samo pas.

09.00 - Stiglo još policajaca

Još stotinjak policajaca uključeno u potragu, trenutno na terenu oko 400 pripadnika policije.

08.40 - Policija u svim selima oko Knjaževca

U potrazi je angažovan ogroman broj pripadnika MUP-a, pre svega policajci sa lokala koji dobro poznaju teren, ali i pripadnici Žandarmerije, helikopterske jedinice i jedinice sa lovačkim psima.

08.20- Potraga tokom cele noći

Opsežna potraga obavljena je i tokom ove noći. Na terenu je nekoliko stotina policajaca, a tu su i pripadnici specijalnih jedinica.

Policija pretražuje sve kuće, dvorišta, šupe, štale i svaku lokaciju za koju se sumnja da je Malčanski berberin mogao da je iskoristi kao skrovište.

Teren se pretražuje i sa zemlje, uz pomoć pasa tragača, kao i iz vazduha, helikopterima.

Podsetimo, potraga je promenila pravac, kada je otkriveno da sa nestankom devojčice veze ima ozloglašeni Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin. Ovaj nadimak manijak je dobio jer je svoje žrtve šišao na kratko.