Mnogi iz Đinđićeve vlade su mešetarili sa Legijom, prikupljani su dokazi o njegovim zločinima!

JSO je stvorio Jovica Stanišić i punu kontrolu nad njim, u radnom smislu, imao je Frenki Simatović

Legija i Đinđić
Legija i Đinđić, Foto: Ilustracija

Zoran Mijatović, nekadašnji načelnik beogradskog centra Državne bezbednosti (DB) i pomoćnik šefa tajne policije Jovice Stanišića, otkriva dosad nepoznate detalje o ključnim akterima srpske političke scene devedesetih i s početka dvehiljaditih.

Mijatović je, pored ostalog, poznat i po tome što je juna 2001. jedini imao hrabrosti da uhapsi nekadašnjeg vođu JSO Milorada Ulemeka Legiju, koji je divljao u beogradskom klubu "Stupica", gde je folkerka Svetlana Ceca Ražnatović slavila rođendan.

O Legiji, njegovoj ulozi u bezbednosnom sektoru i vezama s tadašnjom vlašću Mijatović za Kurir kaže:

- JSO je stvorio Jovica Stanišić i punu kontrolu nad njim, u radnom smislu, imao je Frenki Simatović. Legija je radio stručnu obuku pripadnika jedinice. U vreme vlade Zorana Đinđića operativno smo radili na prikupljanju dokaza za ratne zločine i druga krivična dela koje su činili Legija i ostali pripadnici jedinice.

- Za mene, kao profesionalca, to je bio dovoljan pokazatelj. S drugim detaljima njihovog odnosa nisam upoznat, ali nakon pobune JSO stekao sam utisak da su mnogi u vladi mešetarili s Legijom, zbog čega sam i podneo neopozivu ostavku.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi