Nesreća u Gračanici
Alo.rs
Nesreća u Gračanici

Alo.rs

Nesreća u Gračanici , Foto: Alo.rs

Na mestu nesreće zabeležene su stravične scene. Nasred puta ostale su dečakove patike koga je silina udara izula iz obuće. Bicikla, koju je mališan vozio, odletela je pored kolovoza.

Kako su preneli očevici sa lica mesta, koji su prepoznali vozača albanca, automobil je nakon što je udario dečaka skrenuo sa puta i udario u metalni stub. Vozač je zatim zaustavio jedan kombi na putu, ušao u njega i pobegao sa lica mesta.

Mališan je teško povređen i lekari se svim naporima bore da mu spasu život.

- Dečak srpske nacionalnosti zadobio je teške telese povrede i prebačen je za Prištinu. Od siline udarca, dete je letelo najmanje deset metara - rekao je jedan od očevidaca sa mesta događaja.

Prema do sada raspoloživim informacijama, policija još uvek vrši uviđaj na mestu nesreće gde se okupio veliki broj građana.

U međuvremenu oglasila se i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Dvanaestogodišnji L. P., dečak srpske nacionalnosti teško je povređen kada ga je danas oko 17 sati u blizini bolnice u Gračanici, dok je vozio bicikl udario automobil kojim je upravljao pripadnik albanske nacionalnosti.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da se počinilac ovog nehumanog i gnusnog dela hitno privede pravdi. Tražićemo najstrožu kaznu za onog koji je mogao da povredi dete i potom ne pokaže ni trunku saosećanja da se zaustavi i pomogne. Za takav čin nema opravdanja - navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM ističu da će se samo "najstrožom kaznom poslati jasna poruka da srpska deca nisu mete i da ne smeju još jednom biti žrtve bez kazne".

- To od Kosovske policije, ali i međunarodne zajednice, očekuje svaka srpska porodica na Kosovu i Metohiji. Današnji događaj izazvao je razumljivu uznemirenost i revolt Srba u Gračanici, ali i širom Kosova i Metohije. Molimo ih da ostanu mirni, a država će svim raspoloživim kanalima učiniti sve da počinilac bude adekvatno sankcionisan.

Takođe, Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružiće svu moguću pomoć i logistiku porodici povređenog dečaka - stoji u saopštenju.

Pročitajte još: