Hitna pomoć
Alo
Hitna pomoć

Alo

Hitna pomoć, Foto: Alo

Nišlijka L.K. (53) preminula je jutros u niškom Univerzitetskom kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobila 1. maja u saobraćajnoj nesreći na putu Niš – Prokuplje kod sela Jugbogdanovac. Ona je bila suvozač u vozilu “audi” kojim je upravljao njen suprug B.K. (61) na koje je “ševroletom” naleteo J.G. (28). On je tokom bekstva od policijske potere krećući se iz pravca Niša, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario sa “audijem” koji mu je dolazio u susret. Tom prilikom na licu mesta stradao je J.G. dok su njegova devetnaestogodišnja devojka J.P. koja je sa njim bila u vozilu i oboje ljudi iz “audija” povređeni.

U niškom UKC potvrđeno je da je L.K. preminula jutros u devet sati te da se lekari i dalje bore za život njenog supruga.

- Pacijent je i dalje na mehaničkoj ventilaciji, ima teške povrede grudnog koša i unutrašnjih organa te kontuziju srca i pluća – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Niška policija je tokom redovne saobraćajne kontrole pokušala da zaustavi “ševrolet” ali je vozač odbio da stane već je velikom brzinom nastavio da se kreće ka Prokuplju. Nekoliko policijskih patrola pratilo ga je do Jugbogdanovca kada je, nakon sudara sa “ševroletom”, “audi” završio u jarku.

Ustanovljeno je da je J.G. bežao od policije jer je za njim raspisana poternica Osnovnog suda u Aleksincu zbog teške krađe.

Pokojna žena bila je službenik “Aerodroma Srbije”.