Novi Pazar
Printscreen Twitter
Novi Pazar

Printscreen Twitter

Novi Pazar, Foto: Printscreen Twitter

U protekla 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminulo je pet pacijenata od posledica virusa korona, tri ženske i dve muške osobe, koji su svi imali propratne hronične i teške bolesti, izjavio je danas koordinator te zdravstvene ustanove Mirsad Đerlek.

Pročitajte još:

Na konferenciji za štampu, Đerlek je kazao da je bilo 29 prijema, te da je trenutno hospitalizovano ukupno 363 pacijenta, od kojih su osam na respiratoru, jedan na haj flou, a dvoje na kiseoničkoj potpori.

Danas je i u Tutin otišla jedna medicinska ekipa, a u Sjenicu je već juče upućena medicinska pomoć, kako bi se stabilizovala situacija.

- Očekuje nas još sedam dana teške borbe - kazao je Đerlek.

Novi Pazar

Tanjug Irfan Ličina

Novi Pazar, Foto: Tanjug Irfan Ličina

Tri zaražene bebe prebačene u Beograd

Tri bebe iz Novog Pazara, kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa covid 19, hitno su transportovane za Beograd, potvrdio je Đerlek.

- U roku od dva sata smo ih zbrinuli, testirali i organizovali transport za Beograd. Zvao sam ministra Lončara koji je odobrio da se bebe i njihove majke transportuju za Beograd - rekao je Đerlek.

On je dodao da nisu tačne informacije da su se bebe i njihove majke inficirale u Opštoj bolnici.

- Medicinsko osoblje je testirano. Nismo ludi da dozvolimo da nam rade lekari i sestre koji su pozitivni na ovaj virus - kazao je Đerlek.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

"Vojna bolnica juče počela da prima pacijente"

Đerlek je dodao da svi bolnički kapaciteti puni.

- Vojna bolnica je juče počela da prima pacijente jer su naši bolnički kapaciteti puni. Vojna bolnica je ispunjena nekih 30 odsto - kazao je Đerlek.

Preporučujemo: