Velja Nevolja
Tanjug
Velja Nevolja

Tanjug

Velja Nevolja, Foto: Tanjug

Tako je prošle godine prema nezvaničnim informacijama odlučio da likvidira i dvojicu svojih "vojnika" jer su zaboravili da isključe mobilne telefone dok su prenosili delove tela iz "kuće strave" u Ritopeku do Dunava gde su ih bacili u reku.

Čak je i nekoliko najbližih Belivukovih saradnika tražilo od njega da se ta dvojica likvidiraju, ali Velja Nevolja je odustao u poslednji čas. Umesto da ih pobije "samo" ih je brutalno izmaltretirao i pretukao.

- Ti novi svedoci su otkrili ko je sve ubijen na nekoliko lokacija u Srbiji i gde su sve žrtve mučene i kasapljene. Između ostalog, tako je i otkriven specijalni bunker, takozvana klanica u štek kući u Ritopeku, gde su ljudi mučeni i ubijani, a tela su potom kasapljena, samlevena u mašini za mlevenje mesa ili su bačena u obližnji Dunav - objašnjava izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, jedan svedok je tako opisao i kako su dvojica Belivukovih vojnika umalo glavom platila to što su zaboravili da isključe mobilne telefone dok su delove tela nosili do Dunava.

- Belivuk je pobesneo kad je čuo da su im telefoni bili uključeni jer su policajci tako mogli da ih prate i da ih uhvate na delu dok bacaju delove tela u reku. Velja Nevolja je urlao da su "glupi ko k**ac i da su ga umalo odali". Nekoliko njegovih najbližih saradnika ga je savetovalo da se i ta dvojica odmah ubiju, ali Belivuk je, kad se smirio, odlučio samo da ih nauči pameti. Zatim ih je brutalno pretukao i ponižavao pred ostalim pripadnicima bande - kazao je izvor iz istrage.

Ministar policije Aleksandar Vulin je govoreći o jezivim zločinima Belilvukovog klana istakao da će o monstruoznosti tih zlodela uskoro pričati ceo svet čim se stvore uslovi za to da se svi ti detalji objave.

Podsetimo, Belivuk, Miljković i još 20 pripadnika njihovog mafijaškog klana uhapšeni su 4. februara i otad su u pritvoru. Terete se da su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" ubijali, reketirali i preprodavali ogromne količine droge. Bili su praktično ispostava zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" u Srbiji.