Ritopek
Ata Images
Ritopek

Ata Images

Ritopek, Foto: Ata Images
Ritopek

Ata Images

Ritopek, Foto: Ata Images

- Nakon njihovog hapšenja i pritvaranja, očekivalo se da će pokušati da uspostave komunikaciju sa svojim ljudima napolju kako bi opstruirali istragu. Tako su istražitelji čuli da Belivuk i Miljković pokušavaju da unesu mobilni telefon u ćeliju. To saznanje bezbednosne službe su iskoristile i rešile da, pod njihovim budnim okom, puste da sve teče svojim tokom. To je dovelo do novih saznanja o toj kriminalnoj organizaciji - objašnjava dobro obavešten izvor „Alo!“.

Kopirali Sretka Kalinića

Mašinu za mlevenje mesa za uklanjanje leševa koristili su i pripadnici zemunskog klana. Glavni egzekutor „zemunaca“ Sretko Kalinić je nakon hapšenja navodno priznao da je 2006. u Madridu ubio Milana Jurišića udarcem čekića u glavu „jer je prolupao“. Telo su raskomadali i ubacili u mašinu za mlevenje mesa, a onda napravili gulaš koji su poslužili Vladimiru Milisavljeviću, zvanom Vlada Budala, koji sa Lukom Bojovićem trenutno robija u španskom zatvoru.

Prema njegovim rečima, tim potezom ne samo da je otkriveno ko je Belivuku i Miljkoviću dostavio mobilni i s kim su se sve čuli već je, između ostalog, otkriven i tajni podrum u Ritopeku, ali i skriveni bunker u bunaru!

- Iako su osumnjičeni govorili u šiframa i slali šifrovane poruke, njihovi razgovori su raskrinkani. Belivuk i Miljković su se interesovali da saznaju koji dokazi postoje protiv klana, kao i da li je otkrivena skrivena prostorija u vikendici, a potom su tražili od svojih ljudi na slobodi da pokušaju da unište tragove. To je bio signal službama da odmah reaguju. Prilikom pretresa Miljkovićeve ćelije pronađen je telefon koji je poslat na veštačenje. Čim su njihove poruke dešifrovane, usledio je novi pretres vikendice strave u Ritopeku - rekao je naš sagovornik.

O značaju tih novih otkrića svedoči i dolazak na lice mesta ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, direktora BIA Bratislava Gašića i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića.

Krili dokaze u bunaru!

Ritopek

Ata Images

Ritopek, Foto: Ata Images

U okviru istrage koordinisanim radom MUP, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal pronađeni su novi materijalni dokazi - oružje, municija i tajna prostorija. Prema informacijama, forenzičari su pretragom bunara, odnosno njegovih šupljina, njive iza kuće i tajne prostorije u vikendici došli do novih materijalnih dokaza koji upućuju na sumnju da je na toj lokaciji mučeno i ubijeno najmanje troje ljudi.

- Uzeti su DNK tragovi i još sijaset dokaza koji ukazuju na to da su na ovoj lokaciji počinjeni još neki stravični zločini - kaže izvor „Alo!“.

Komentari (1)

Bane

24.04.2021 10:10

Nazovi pravnici i degenerisani političari, da li ste čuli da pametne i jake zemlje imaju smrtnu kaznu?