Velja Nevolja
ATA images
Velja Nevolja

ATA images

Velja Nevolja, Foto: ATA images

- Količina i raznovrsnost oružja nađenog u tajnoj sobi u Ritopeku, govori da se banda spremala za likvidacije lica koja su štićena. Imati avionski "broving" i tako veliku količinu municije kalibra 12,7 mm znači spremati se za probijanje lako oklopljenog vozila. Ako pretpostavimo da se nisu naoružavali da bi bušili "lazara" ili "miloša" (oklopna vozila koja koriste vojska i specijalne jedinice MUP) onda ostaju lica koja koriste blindirana vozila, a to su oni koji vode sistem bezbednosti i našu zemlju. Niko ne nabavlja "broving" da bi se obračunao sa protivnikom sa tribina. O ostalim detaljima, načinom nabavke oružja, kao i rezultatima veštačenja, javnost će biti obaveštena.

Belivukova i Miljkovićeva grupa u trenutku hapšenja bila je osumnjičena za tri ubistva. U međuvremenu imali smo najave da se za još najmanje dve likvidacije prikupljaju dokazi...

- Imamo dokaze za sve o čemu smo govorili, a istraga se odlično razvija. Tužilac Mladen Nenadić je veoma zadovoljan i količinom i kvalitetom dokaza, a kada to kaže tako ozbiljan profesionalac, onda možete biti sigurni u uspeh. I želim da naglasim da smo uspešni u razbijanju klana zato što MUP, BIA i TOK odlično i iskreno sarađuju. Bratislav Gašić, šef BIA, i tužilac za organizovani kriminal Nenadić su dokazali i da umeju i da smeju. Država jedinstveno nastupa i zato smo uspešni. A kada državu vodi Vučić i daje tako snažnu podršku borbi protiv kriminala, nije teško biti ni ministar policije.

Aleksandar Vulin

Printscreen

Aleksandar Vulin, Foto: Printscreen

Koliko su tačni podaci da Belivuk i Miljković stoje iza čak 40 ubistava?

- Kada se istraga završi, Srbija će biti zgađena i iznenađena i brojem i surovošću zločina tog klana.