Policija, rotacija, sirene
Alo.rs/M. Š.
Policija, rotacija, sirene

Alo.rs/M. Š.

Policija, rotacija, sirene, Foto: Alo.rs/M. Š.

Policija u Beogradu uhapsila je tri osobe zbog sumnje da su na prevaru uzele više hiljada evra od dve osobe iz Prijepolja, predstavljajući se preko aplikacije "vajber" kao njihov prijatelj koji je u zatvoru u inostranstvu.

Sumnja se da je ženska osoba čiji su inicijali N.R, zajedno sa saučesnikom za kojim se traga, dovela u zabludu dve osobe iz Prijepolja, predstavljajući se kao njihov prijatelj koji je na izdržavanju kazne zatvora u inostranstvu, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Osumnjičena je preko aplikacije viber ubedila oštećene da je njihovom prijatelju potrebno 20.000 evra da bi platio lekarske preglede, a potom bio premešten na izdržavanje kazne zatvora u Srbiji.

N.R. je osumnjičena da je najpre tražila 10.000 evra, a kad je novac preuzet, još 13.000 evra.

Osim nje, uhapšene su i osobe čiji su inicijali M.B. i A.S, i to prilikom primopredaje novca na Trgu republike, u Beogradu, po koji ih je poslala N.R.

Efikasnim radom policija je ubrzo uhapsila i osumnjičenu. Njima je određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.