Ivan Kontić
MUP Crne Gore
Ivan Kontić

MUP Crne Gore

Ivan Kontić, Foto: MUP Crne Gore

Kako saznajemo, optužnica je podneta Višem sudu u Novom Sadu i trenutno je u fazi potvrđivanja. Dok se protiv Kontića vodi istraga za pokušaj ubistva, mladići O. L. i L. V., koji su prisustvovali nemilom događaju, terete se krivično za delo učestvovanja u tuči.
- Kontiću je Viši sud takođe produžio pritvor do 4. juna - rečeno je iz Višeg suda u Novom Sadu.
Stravično prebijanje dogodilo se 24. avgusta prošle godine ispred kockarnice i menjačnice u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, a posle nekog vremena u javnost je procurio snimak sa nadzornih kamera koji je zgrozio čitav region.

Radio kao pravnik!

Posebno je bes u javnosti izazvao podatak da je Kontić pre brutalnog prebijanja radio kao pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji u Novom Sadu. On je poreklom iz Nikšića u Crnoj Gori, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu. Bio je i reprezentativac Crne Gore u džudou.

Na snimku se vidi Kontić kako krvnički tuče mladića, a nakon toga, dok ovaj leži bez svesti, lomi mu obe ruke o svoja kolena kao da je reč o štapićima. Pre toga je Mandića brutalno udarao pesnicama u glavu iako je ovaj ležao bespomoćno bez svesti.

Kontić je nakon ovog incidenta pobegao iz Srbije, pa je za njim bila raspisana međunarodna poternica. Međutim, posle višenedeljnog skrivanja nasilnik je 11. oktobra uhapšen u stanu u naselju Zabjelo, odakle nedeljama nije izlazio. Na saslušanju pred sudijom tvrdio je da iz Srbije nije bežao i da je Mandića „samo malo tukao“.
Nasilnik je 8. decembra prošle godine izručen Srbiji, a postupak protiv njega se vodi u Novom Sadu, gde se napad i dogodio.