JEZIVO! Poslednje reči Marjana Stamenkovića, koji je u Vranju hladnokrvno ubio Saru Asanović (27): "Sada si mi dužan, pozdravi mi brata!"

Marjan Stamenković (47) je, nakon što je pobegao posle ubistva Sare Asanović (27), na nišanu držao jednog od vodećih ljudi vranjske policije i ispalio je metak iznad njegove glave. Pre nego što je pucao sebi u glavu, poručio mu je da mu je dužan i da mu pozdravi brata, saznaje „Alo!“!

Sara
Sara, Foto: Fejsbuk

Kako saznajemo, po završenoj policijskoj akciji i samoubistvu Stamenkovića, policija je izvršila pretres mesta gde je stanovao i tada su otkrivene brojne ukradene stvari. Takođe, proverom je utvrđeno da je pištolj, koji je on koristio, ukraden 2018. godine.

- Kod Stamenkovića je pronađeno i više od 20 metaka, a proverom je utvrđeno da je pištolj ukraden. Kada je urađeno preklapanje, njegovi izlasci iz zatvora poklopili su se s prijavama za krađu. Sumnja se da je tokom jednog od dopusta ukrao oružje. Zanimljivo je što je Vranje u to vreme potresala serija čudnih krađa, a sada su te stvari pronađene kod Stamenkovića. U pitanju su motorne testere, brusilice, bušilice i drugi alati. Za Stamenkovića nisu postojali podaci da je sklon krađama, ali jesu da je nasilan prema ženama koje ga odbiju. Još nije jasno da li je umislio da se između njega i Sare nešto dešava - objašnjava naš izvor.

Mesto ubistva
Mesto ubistva, Foto: Alo

Interesantno je i to što je 20. februara Stamenković seo za sto za kojim je bila Sara Asanović sa poznanikom. Prema snimcima sigurnosnih kamera, na benzinskoj pumpi kod glavne autobuske stanice zajedno su gledali nešto na mobilnom telefonu, a onda je Stamenković ustao, odmaknuo se, potegao pištolj i hladnokrvno pucao samo u Saru, ostavivši njenog poznanika u životu. Potom je pobegao i skrivao se do ponedeljka, kada je lociran u jednoj šupi.

- Koliko je situacija bila ozbiljna, govori i činjenica da je ceo vrh vranjske policije učestvovao u akciji njegovog hapšenja, tokom koje se jedan od načelnika našao na njegovom nišanu. Kako bi pokazao da može da ga ubije, Stamenković je pucao iznad njega i povikao: „Sada si mi dužan!“. U tom trenutku načelnik ga je pozivao da se preda, ali Stamenković je samo kratko uzvratio: „Pozdravite mi brata!“, a potom se ubio. Poruka se odnosila na njegovog polubrata, bivšeg inspektora, koga je Stamenković optuživao da nije želeo da mu pomogne - rekao je naš izvor.

Krvav životni put

Marjan Stamenković je dva puta bio u zatvoru, jednom zbog ubistva, a drugi put zbog ubistva u pokušaju. Proglašen je smanjeno uračunljivim. On je 1998. u Vranju zadavio devojku A. T. Potera za njim je tada trajala dve nedelje. Godine 2006. pokušao je sa četiri uboda nožem da ubije devojku H. T. iz Vranja, ali je ona, srećom, preživela. Tokom policijske potrage je ranjen, ali je uhvaćen tek nakon pet dana skrivanja. U subotu 20. februara u Vranju sa šest hitaca iz pištolja ubio je Saru Asanović (27).
Sara je u ponedeljak sahranjena u Vranju, a nekoliko sati kasnije on se ubio.

Povezane vesti

  • Korisnik: XXL
    25/02/2021 - 08:52
    Društvo nije shvatilo da je on opasan po okolinu al' on JESTE te je sebi i presudio verovatno dok je držao policajca na nišanu.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA