Slobodan Kašćelan
Printskrin/Youtube
Slobodan Kašćelan, Foto: Printskrin/Youtube

Istražitelji, prema istim informacijama, sumnjaju da je u pitanju ubistvo, uprkos tome što nije pronađeno telo tog muškarca koji je prethodnih godina živio na primorju, a bio je blizak grupi okupljenoj oko škaljarskog kriminalnog klana.

Rečeno je da policajci u istom predmetu tragaju i za Radojem Zvicerom, Radojem Živkovićem zvanim Žuti i još nekim visokopozicioniranim članovima te organizovane kriminalne grupe.

Policajci su juče pretresali više objekata u Podgorici, Kotoru, Pljevljima i Nikšiću. O tom slučaju nije bilo zvaničnih informacija, osim tvita Uprave policije u kojem su konstatovali da njihovi službenici "preduzimaju planske aktivnosti usmerene prema kriminalnim grupama".

Tajno

Akcija protiv čelnika kavačkog kriminalnog klana izvedena je u strogoj tajnosti i za nju je znao mali broj policajaca, kako plan ne bi propao zbog curenja informacija, saopšteno je iz više nezvaničnih izvora.

Kašćelan i njegovi saradnici, prema istim informacijama, u utorak su na poziv dva puta dolazili u kotorsku policiju, prije nego su uhapšeni navodno zbog sumnje da su planirali i organizovali nekoliko likvidacija.

Izvor tvrdi da su policajci tog Kotoranina i ekipu najpre pozvali na informativni razgovor koji nema veze sa organizovanim kriminalom, nakon čega su napustili policijske prostorije. Istoga dana, tvrdi sagovornik, pozvani su ponovo kako bi dopunili izjave, ali onda su jedan po jedan hapšeni po nalogu Specijalnog tužilaštva...

Osim Kašćelana, iza rešetaka završili su Vladimir Vučković, Miloš Radonjić i Krsto Maroš, kao i još tri osobe čiji identitet juče nije saopšten. Nezvanično je rečeno da policajci u istom predmetu tragaju za još sedam osoba.

- Čestitam svim pripadnicima policije, posebno Sektoru za organizovani kriminal, kao i SDT-u na najvećem uspehu u borbi protiv organizovanog kriminala protekle decenije! Mafija više neće upravljati Crnom Gorom - napisao je potpredsednik Vlade Dritan Abazović na Tviteru.

Optužbe

Kašćelan se sa slobode branio od optužbi da je izvršio krivično delo - zelenašenje.

Takva odluka doneta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 eura u protivvrednosti nekretnina. Tereti se za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, dok je prethodno u istom predmetu bio optužen za organizovanje kriminalne grupe...

SDT i policija tvrde da su mu spasili život, jer je trebalo da bude ubijen 22. januara dok je dolazio na suđenje u podgorički Viši sud.

Na konferenciji za medije saopšteno je da je Kotoranin tog dana trebalo da bude napadnut na jednom.

Kašćelan je krajem juna 2016. godine ranjen u Novom Sadu.