PALA KRIMINALNA GRUPA Pronađena "Kamagra" iz Kine i Indije, čekovi, kriptovalute i automobili... Skovali pakleni plan zbog kog je pokrenuta velika akcija na teritoriji cele Srbije!

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste, od osumnjičenih je oduzeto više od 100.000 evra ii 1.500.000 dinara, preko 120 bankovnih čekova za realizaciju, kriptovalute u vrednosti od 30.000 američkih dolara, velika količina „kamagre“, automobili, kao i internet sajt preko koga su vršili prodaju

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOК-a, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala uhapsili si D.Ć. (1976), M.V. (1986), I.J. (1988) i R.P. (1987) iz Beograda, M.P. (1989) iz Apatina, kao i I.DŽ. (1987), P.I. (1986) i D.I. (1976) iz Nove Pazove, dok se za još jednim izvršiocem traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica, nedozvoljena trgovina, krijumčarenje, pranje novca, proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Oni se terete da su, tokom dužeg vremenskog perioda, nabavljali i prodavali preparat „Кamagra“, a da prethodno nisu pribavili dozvolu Agencije za lekove i medicinska sredstva za njihovo stavljanje u promet.

Кako se sumnja, oni su navedene preparate nabavljali iz Кine i Indije, izbegavajući mere carinskog nadzora, skladištili ih u magacinima na teritoriji Subotice, Apatina i Beograda i prodavali ih putem oglašvanja na internet sajtovima, a krajnjim kupcima ih dostavljali putem kurirskih službi.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koriste, od osumnjičenih je oduzeto više od 100.000 evra ii 1.500.000 dinara, preko 120 bankovnih čekova za realizaciju, kriptovalute u vrednosti od 30.000 američkih dolara, velika količina „kamagre“, automobili, kao i internet sajt preko koga su vršili prodaju. Novac stečen kriminalnim delovanjem članovi ove grupe su, kako se sumnja, ulagali u kupovinu nekretnina i vozila kao i u kupovinu kriptovaluta, a u nameri da prikriju nezakonito poreklo novca i imovine.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

Povezane vesti