Dragoslav Miša Ognjenović
Nenad Vujanović/Alo
Dragoslav Miša Ognjenović

Nenad Vujanović/Alo

* Beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen pre godinu dana

* Na Novom groblju održan pomen

* Udovica Sanja Papić donela buket ruža za voljenog supruga

Buket crvenih ruža za voljenog supruga! Utučena, krijući lice iza tamnih naočara i u crnini, poznata manekenka Sanja Papić (35) došla je na Novo groblje na pomen svom suprugu, advokatu Dragoslavu Miši Ognjanoviću (57), koji je likvidiran pre tačno godinu dana na Novom Beogradu.

Tužnu godišnjicu njegova treća supruga Sanja Papić, zajedno sa njegovim sinom Petrom, rođacima i prijateljima, obeležila je pomenom na Novom groblju u Beogradu. Prvi je stigao stariji muškarac, koji je poljubio spomenik, a zatim seo na klupicu i sačekao porodicu. Ubrzo je stigla i neutešna Sanja, koja je iz vozila iznela veliki buket crvenih ruža, koje je potom položila na Mišin grob. Utučena, sa velikim crnim naočarima, pozdravljala se sa rodbinom. Iz vozila je iznela i nove crvene stalke za sveće, a žena koja je došla sa njom donela je veliki buket belih ruža.

Dragoslav Miša Ognjenović

Nenad Vujanović/Alo

Dragoslav Miša Ognjenović, Foto: Nenad Vujanović/Alo

 

Na grob svog oca došao je Mišin sin iz prvog braka Petar Ognjanović, koji je bio i svedok ubistva. On je tiho razgovarao sa rođacima dok su ga oni grlili i tešili.

Dok je sveštenik držao opelo, njegova supruga je dostojanstveno i mirno stajala i gledala u zemlju brišući suze. Pomen je održan u krugu najbliže porodice i desetak prijatelja i rođaka.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Pred samu godišnjicu, porodica je na spomenik postavila i Mišinu fotografiju, a grob inače redovno posećuju supruga Sanja sa kojom je imao ćerkicu, ali i pomenuti sin Petar iz braka sa prvom suprugom Ninom. Njegova druga supruga bila je „Plejboj zečica“ Natalija Mihić, sa kojom je takođe dobio sina.

 

U klasičnoj sačekuši 28. jula prošle godine nepoznati napadač ispalio je čak sedam hitaca u poznatog advokata koji je bio okrenut leđima, a u društvu sina Petra. U večernjim satima Ognjanović je sa sinom išao ka stanu u kojem je živeo, a ubica je iz prikrajka čekao da vidi Ognjanovićima leđa i da zapuca. U pucnjavi je povređen i Petar, ali srećom metak je samo okrznuo njegovu šaku i zadobio je lakše povrede.

Dragoslav Miša Ognjenović

Nenad Vujanović/Alo

Dragoslav Miša Ognjenović, Foto: Nenad Vujanović/Alo

 

Posle godinu dana još nije poznat identitet napadača, kao ni naručioca ubistva advokata. Takođe, nepoznat je motiv likvidacije, ali spekuliše se da je njegov život bio ugrožen zbog poznanstva sa Lukom Bojovićem, kojeg je zastupao više od deset godina. Bojović od 2012. izdržava kaznu od 18 godina zatvora u španskom gradu Valensiji.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

 

Na tragu ubici?!

Predsednik Advokatske komore Srbije Viktor Gostiljac rekao je prekjuče da se istraga pomerila s mrtve tačke i da postoji pomak u istrazi ubistva Miše Ognjanovića.

- Na poslednjem sastanku sa predstavnicima policije i tužilaštva dobili smo informaciju da u toj istrazi ima pomaka. Znamo broj i vrstu istražnih radnji i pozivamo policiju i tužilaštvo da ih oni saopšte - istakao je Gostiljac.