Sara
Fejsbuk
Sara

Fejsbuk

Sara, Foto: Fejsbuk

Sa njima za stolom sedeo je još jedan muškarac i zajedno su gledali nešto na telefonima, što su zabeležile i sigurnosne kamere. Nekoliko trenutaka kasnije, dogodilo se brutalno ubistvo.

- U jednom trenutku osumnjičeni je ustao i iz pištolja u Saru ispalio više hitaca. Prvi podaci ukazuju da je u pitanju šest. Obdukcija će potvrditi koliko tačno - objašnjava izvor.

Prve informacije koje su mediji preneli ukazivale su da je Marijan S. ušao u kafić zatekao Saru sa drugim muškracem, iz čega se čak izvlačio zaključak da je reč o zločinu iz strasti. Međutim, motiv za ovako brutalno ubistvo još nije poznat.

"Niko ne zna šta ih je snašlo"

Iako se u pojedinima medijima nagađalo da su Marjan i Sara bili u vezi, ali za sada ne postoje zvanične potvrde da je to zaista slučaj.

Istraga je još u toku, a Sarina porodica nije želela da daje izjave. U neformalnom razgovoru za medije, njen otac je kazao samo da je devojka imala psihičke probleme.

Komšije o devojci imaju samo reči hvale. Rođaka sa kojom su novinari razgovarali rekla je da niko ne zna šta ih je snašlo.

Marijan S

MUP

Marijan S, Foto: MUP

Sara A. u Vranju je važila za dragu i druželjubivu devojku. Svojevremeno je ponela titulu mis šarma juga Srbije i pred njom je bila svetla budućnost u svetu mode, ali zbog porodičnih problema odustala je od manekenske karijere, pišu mediji. Spekuliše se da je dugo godina bila u vezi sa turskim državljaninom, da nije živela nekoliko godina u Vranju, jer se udala van grada.

Sara je danas sahranjena na Romskom groblju u tom gradu, a na večni počinak je ispratilo oko 200 ljudi.

Iz zatvora izašao u januaru

Marjan S. u trenutku kada su se porodica i prjatelji opraštali od nje, još je bio u bekstvu. Policija je imala dojave od Vranjanaca da su ga videli na šetalištu i kod crkve u tom gradu.

Grad je bio blokiran, a potraga je dala rezultata juče kada je lociran. Nakon što ga je policija okružla, Marjan S je oduzeo sebi život pucavši u sebe.

Sara, nažalost, nije bila i jedna njegova žrtva. Marjan je u prošlosti činio brojna krivična dela, uključujući i ubistvo jedne ženske osobe.

To ubistvo dogodilo se 1998. godine kada je udavio Vranjanku Ankicu T, zbog čega je proveo devet godine iza rešetaka.

Po izlasku iz zatvora, 2008. godine, pokušao je ubistvo još jedne ženske osobe kod autobuske stanice, zbog čega je ponovo osuđen, ovog puta na 10 godina. Međutim, nije izdržao celu kaznu jer je amnestiran i kazna mu je smanjena za godinu dana.

U dugačkom dosijeu Marijana S. piše i da je 2000. godine bio je jedan od organizatora pobune zatvorenika u lokalnom zatvoru, ali i još nekoliko imovinskih krivičnih dela, u koja se ubrajaju i krađe, zbog čega je takođe bio u zatvoru.

Na slobodu je izašao u januaru, nešto više od mesec dana pre nego što ubio Saru.