Aleksandar Šarac
Instagram/ Printscreen
Aleksandar Šarac

Instagram/ Printscreen

Aleksandar Šarac, Foto: Instagram/ Printscreen

Aleksandar Šarac (35), koji je 17. oktobra upucan u garaži Tržnog centra „Ušće“ sa dva metka u glavu, juče ujutru je podlegao povredama u beogradskom Urgentnom centru.

Šarac je bio smešten u jedinici Intenzivne nege, a njegova operacija se zbog dva zaostala metka u glavi odlagala dok mu se stanje ne stabilizuje. Međutim, juče ujutru mu se stanje naglo pogoršalo i preminuo je.

On je dospeo u centar pažnje svetske javnosti kada je uhapšen u Italiji zbog pljačke jedne luksuzne juvelirnice u Milanu, pošto ga je italijanska policija označila kao člana najveće pljačkaške bande „Pink panter“. Posle bombaških napada 2012. i 2018. godine, kada je bačena bomba na njegovu kuću na Banovom brdu, a potom greškom i na kuću njegovog komšije reprezentativca i košarkaša Partizana Vukašina Vuleta Avdalovića, Šarac se 2019. našao na meti „nasmejanog ubice“ Čabe Dera.

Preporučujemo:

Šarac je navodno bio na meti jedne kriminalne grupe iz Beograda, čiji su ga pripadnici proglasili za cinkaroša i upućivali mu direktne pretnje preko društvene mreže Instagram, nazivajući ga „nezaštićenim svedokom saradnikom“. Pripadnici ove grupe su navodno posumnjali da je Šarac namestio hapšenje njihovim članovima.

Na jednoj navijačkoj stranici na Instagramu objavljena je fotografija Aleksandra Šarca sa porukom koju su pojedini protumačili kao otvorenu pretnju, a ubrzo posle toga, upozorenje se pojavilo na plakatu koji je osvanuo na banderi.

- Imate zaštićene i nezaštićene svedoke saradnike. Danas vam predstavljamo jednog običnog cinkaroša, tačnije nezaštićenog svedoka saradnika - Aleksandra Šarca. Počeo je sa cinkarenjem davne 2011. kada je na 200 grama jedne supstance nađen njegov DNK, ali naravno neko drugi je odgovarao za to - pisalo je ispod fotografije Aleksandra Šarca na kojoj je bio sa suprugom. U pomenutom tekstu navodi se „da je Šarac tokom boravka u zatvoru bio blizak sa nekim čuvarima i nameštao ljude“.

- Tužan je cinkaroški život ovog nesrećnika, kao i njegovih saradnika. Pozabavićemo se više ovim pevačem u narednom periodu - objavljeno je na Instagramu 3. septembra. U objavi se navodi da je jedan od Šarčevih saradnika bio i ubijeni narko-diler Luka Radulović. 

Pročitajte još: