Policija, hronik
E-stock
Policija, hronik

E-stock

Foto: E-stock

Telo Beograđanina Darka Kulića (46) koji je likvidiran 17. jula u Johanesburgu, dopremljeno je u Srbiju i danas će biti sahranjen na Novom bežanijskom groblju.

Kulić koji je u Srbiji robijao zbog ubistva, likvidiran je dok je u automobilu bio sa suprugom Gordanom M. i prijateljem. Ubice su “mercedesom” blokirale put njegovom BMW-u i ispalile više od 30 metaka u vozilu. Kulić, koji je bio za volanom, smrtno je pogođen, dok je njegova supruga teško ranjena, a saputnik je zadobio lake povrede.

Johanesburški mediji spekulisali su o tome da Kulić stoji iza ubistva Gorgija - Gorga Darmanovića (58), državljanina Crne Gore i Južnoafričke Republike, čiji je ugovorni specijalac bio, a koji je likvidiran 6. maja u Beogradu. Za to ubistvo je bio osumnjičen Kruševljanin Dejan Stanković (71), zvani Ždrokinac, koji je likvidiran mesec dana posle egzekucije Darmanovića. I Stanković je takođe imao državljanstvo JAR, i dobre veze sau kriminalnim, ali i bezbednosnim krugovima zemlje na Rtu dobre nade. Nije međutim poznato da li je postoje materijalni dokazia da su ili su za sada samo pretpostavke da su Kulić i Stanković sarađivali u ubistvu Darmanovića.

Mediji na krajnjem jugu Afrike da su te dve likvidacije povezane i sa egzekucijom Milana Mikija Đuričića, osuđenog za učešće u ubistvo Željka Ražnatovića Arkana. Đuričić je usmrćen skoto tri eseca pre Kulića, na skoro istovetan način. Darmanović je, pisala je južnoafrička štampa imao informacije o Đuričićevim ubicama, pa je zbog toga likvidiran u Beogradu, i to, navodno po instrukcijama, Kulića.

Kulić je 1992. godine u Beogradu ranio Gorana Bojovića, zvanog amonijaka, a kasnije i inspektora koji ga je hapsio. Posle zatvora većinu8 vremena je bio van Srbije, a pre nekoligo godina je dobio i državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Milan Đuričić Miki sahranjen kod Loznice

Milan Đuričić Miki, koji je likvidiran u Jahanesburgu 24. aprila, dok je u džipu čekao da se na semaforu upalizeleno svetlo, u nedelju je sahranjen na groblju u naselju Klupci, kod Loznice.

On u rodnom selu nije bio od početka oktobra 2006. godine, kada se Dobrosavom Gavrićem, bliskim prijateljem, pobegao i to dan uoči izricanja pravosnažne presude zbog ubistva Željka Ražnjatovića Arkana i njegovih prijatelja. Tada je Vrhovni sud Gavriću izrekao 35 godina robije, dok je Đuričiću i njegovom rođaku Draganu Nikoliću potvrđeno po 30 godina zatvora.