DETALJI SPEKTAKULARNE AKCIJE Uhapšeni najbliži saradnik vođe klana hteo da likvidira čoveka Luke Bojovića

U Beogradu je uhapšen vozač Slobodana Kašćelana, pre dva dana po poternici Interpola priveden je Jovan Mirković (38), zbog sumnje da je hteo da ubije Gorana Slovinića i Marka LJubišu Kana u Budvi.

specijalci
specijalci, Foto: Ognjen Radošević

Jovan Mirković (38), koji je izručen Crnoj Gori zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Gorana Slovinića i Marka LJubiše Kana, u Budvi 2019. godine, u to vreme radio je kao vozač navodnog vođe "kavačkog klana" Slobodana Kašćelana.

Hapšenje je izvršeno na osnovu međunarodne poternice i razmene podataka između biroa Interpol Podgorica i Interpol Beograd. Za Mirkovićem je poternicu raspisao Viši sud u Podgorici, a sumnja se da je sa više osoba planirao ubistva Slovinića i LJubiše.

Inače, Goran Slovinić i Darko Marković ranjeni su krajem avgusta 2019. godine, oko dva sata posle ponoći, dok je hice izbegao Marko LJubiša Kan, koji je sa njima sedeo na terasi lokala "Korkovado".
LJubiša se u policijskim evidencijama vodi kao bezbednosno interesantna osoba, bliska
Luki Bojoviću i "škaljarskom klanu".

Tada je Markoviću i Sloviniću ukazana pomoć u budvanskoj hitnoj pomoći, a kasnije su prevezeni u kotorsku bolnicu. Mediji su tada pisali da je muškarac sa silikonskom maskom na njih otvorio vatru iz kalašnjikova. Sumnjalo se još tada da je meta bio LJubiša.

Povezane vesti