Policija, sirene, svetla, policijska sirena
Alo.rs/M.Š.
Policija, sirene, svetla, policijska sirena

Alo.rs/M.Š.

Policija, sirene, svetla, policijska sirena, Foto: Alo.rs/M.Š.

Policija u Zaječaru je, u saradnji sa policijskim upravama u Nišu i Prokuplju rasvetlila seriju teških krađa novca iz pravoslavnih crkava i uhapsila tri osobe zbog sumnje da su izvršili ova krivična dela, dok će protiv jednog 16 godišnjaka, osumnjičenog za ista krivična dela, podneti krivičnu prijavu.

T. N. (1996) iz Surdlulice, dve žene S. M. (1999) i A. D (1979), kao i šesnaestogodišnjak iz Aleksinca se sumnjiče da su tokom januara i februara ove godine ušli u crkve na području Zaječara, Knjaževca, Boljevca, Niša, Niške Banje i okoline Doljevca iz kojih su ukrali novac.

Njih četvoro su, kako se sumnja, pokušali da obiju kutiju sa novčanim prilozima u Sabornoj crkvi rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru i u manastiru Sveti Nikola u Kuršumliji.

Takođe se sumnjiče da su u buticima u Nišu od dve prodavačice ukrali novčanike sa novcem i dokumentima, pa će protiv njih, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, biti podneta krivična prijava za dva krivična dela krađe.

Sumnja se da su oni iz parkiranog automobila jedne žene u Nišu uzeli mobilni telefon, pa se terete i za krivično delo utaja.

Policija je pronašla ukradeni telefon i vratiće vlasniku.

Osumnjičenima T. N, S. M. i A. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru, saopštila je zaječarska policija.

Pročitajte još: