A.B. (5)
Printscreen Facebook
A.B. (5)

Printscreen Facebook

A.B. (5), Foto: Printscreen Facebook

Stefan M. (23) koji je uhapšen zbog sumnje da je izazvao nesreću u kojoj je u nedelju uveće na proslavi punoletstva svog ujaka u Požarevcu poginuo petogodišnji A. B. izjavio je na saslušanju da nije video dečaka kada je pokušao da uparkira svoj automobil.

Stefan M. je posle nesreće, kako navodi list Kurir, u teškom psihičkom stanju, i nekoliko puta mu je ukazivana lekarska pomoć.

- Sve vreme je plakao, ponavljao je neprekidno "bolje da sam ja umro, šta će mi život". U teškom je psihičkom stanju - kaže izvor lista.

Nesreća se dogodila u uskoj ulici u kojoj je bila organizovana proslava punoletstva. Kada je Stefan M. ušao u ulicu, navodno, slavljenik mu je rekao da mora da se vrati unazad.

- Krenuo je u rikverc jer je ulica toliko uska da nije mogao da se okrene u njoj. Kako je ispričao tokom saslušanja, nije video decu niti bilo koga iza automobila.

Nesreća se dogodila desetak metara kasnije.

Nakon što se nesreća dogodila Stefana i njegovu devojku, sa kojom je došao na proslavu punoletstva, gosti su napali.

Osumnjičeni za nesreću juče je u prisustvu svojih advokata Gvozdena Grgura i Vladimira Savića izneo svoju odbranu.

- Naš branjenik je izneo odbranu pred postupajućim zamenikom Osnovnog javnog tužioca. Do detalja je opisao kako se odigrao nesrećni događaj. On je izjavio da je preduzeo sve radnje koje je morao preduzeti kada je započeo kretanje svojim vozilom unazad. Nažalost dete nije mogao da vidi jer se nalazilo iza vozila i nije mu bilo u vidokrugu - rekao je Grgur i potvrdio da je Stefan M. u teškom psihičkom stanju i da mu je "nekoliko puta ukazivana medicinska pomoć".

Posle saslušanja, sud mu je odredio pritvor kako ne bi uticao na svedoke i zbog opasnosti od bekstva.