Hitna pomoć
Alo.rs
Hitna pomoć

Alo.rs

Hitna pomoć, Foto: Alo.rs

- Sve je bilo uobičajeno kao svakog jutra, popijemo prvu kafu, pa svako na svoj posao. Muž je uvek malo ranije pola sata pre šest, kretao na farmu. Voleo je tamo kolegama da zakuva kafu, pa da onda počnu da rade. Međutim, kako nam je ispričao Mića, tek što je stavio lonče za kafu, pao je na paletu i vikao da mu nije dobro, kroz plač priča Živkova supruga Zora.

Kolege su se uplašile i odmah ga stavile u automobil i ubrzo stigli u Službu hitne pomoći u Sremsku Mitrovicu.

- Tata se borio za vazduh, trpeo jake bolove u grudima i jaukao. Kad su ušli u Hitnu, neko od zaposlenih, zasad ne znamo njegovo ime, rekao im je neljubazno: Šta hoćete“?

Kada je Mića rekao da tata umire, taj u belom mantilu je odgovorio: „Nije njemu ništa, on nije slučaj za nas, vodite ga njegovom lekaru!“ Tata je takav bio, miroljubiv, nikad se nije svađao, samo je rekao kolegi da ga vozi u Drugu zdravstvenu, na drugom kraju grada, priča Živkov sin, Živojin.

Tamo su zatekli samo čistačicu, jer lekari stižu u sedam sati ujutro, koja je videvši čoveka u teškom stanju zvala policiju i Hitnu pomoć.

- Živko je jaukao, držeći se za grudi! Rekao sam mu da uđe u kola, bilo je hladno, ali mi je odgovorio da mu je lakše kada šeta. Za nekoliko trenutaka se stropoštao na pod, ja sam mu dotrčao i prihvatio ga. Umro mi je na rukam!- u šoku priča Živkov kolega Milutin Lazić.

Na lice mesta ubrzo je stigla i Hitna pomoć, čiji lekari su mogli samo da konstatuju smrt, dok je policija sačinila zapisnik.

- Tata je preko 30 godina bio dobrovoljni davalac krvi, a samo jednom je zatražio lekarsku pomoć i ona mu nije ukazana! Nije bolovao od srca, imao je samo povišen pritisak. Tužićemo Dom zdravlja u Sremskoj Mitrovici i tražićemo da se kazni zdravstveni radnik, koji je odbio da našem ocu pomogne! To ga neće vratiti u život, ali će sigurno sprečiti još ovakvih slučajeva, kažu Rakulići.

U mitrovačkom Domu zdravlja "Informer" saznaje da je pokrenut redovni disciplinski postupak i formirana Komisija za ispitivanje svih okolnosti ovog slučaja, te da će javnost o svemu uskoro biti obaveštena.

Komentari (3)

ja

06.04.2021 13:01

Ovako je u celoj Srbiji u manjim mestima. U mojoj ambulanti nedaju ni u hodnik nego sa prozora pita sta ces,imas li koronu....

Zoran

06.04.2021 14:51

Zaboli vas grlo kazu idi u kovid ambulantu, zaboli te srce, glava, oko bilo sta idi u kovid ambulantu. Strasno.

SRBINS

06.04.2021 21:22

U Srbiji se izgleda umire samo od korone? Sramota sta se radi, a puna vam usta vlasti i politicara. Za ovo snosite odgovornost i vi novinari jel ne pisete realno sta se desava u zemlji. Neka ti je laka zemlja dobri covece