Glasanje
Foto: Alo/Alo!/Vladimir Marković, ilustracija

Takođe je usvojena i Odluka o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, saopštio je GIK. Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić rekao je da štampanje izbornih lističa počinje sutra u 20 časova u štampariji Službenog glasnika. "Glasački listići štampaće se na A4 formatu, na papiru plave boje, zaštićenim vodenim žigom po celoj površini", rekao je Lukić.

Naglasio je da će biti odštampano 1.602.212 glasačkih listića, što odgovara ukupnom broju birača u Beogradu na dan 17. maja 2024. godine.

Lukić je rekao da su svi članovi GIK-a, strani i domaći posmatrači, kao i mediji pozvani da prisustvuju početku štampanja listića u štampariji Službenog glasnika (Lazarevački drum 13-15), kao i da su obavešteni i podnosioci izbornih lista da pošalju svoje predstavnike, dodaje se u saopštenju. GIK je prethodno doneo Odluku o objavljivanju ukupnog broja birača u Beogradu, Odluku o obliku i broju glasačkih listića koji se štampaju za glasanje na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i Odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića za glasanje.

Gik je u nastavku sednice odbacio Prigovor birača Branka Stefanovića iz Beograda, podnet 20. maja 2024. godine, protiv Odluke o objavljivanju ukupnog broja birača u gradu Beogradu, jer je podnet od neovlašćenog lica, dodaje se u saopštenju. Prethodno su usvojeni zapisnici sa 15. i 16. sednice Gradske izborne komisije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading