Aljbin Kurti
Foto: EPA/EPA/MILAN KAMMERMAYER

Kada sam ne tako davno makedonskoj javnosti uputio pitanje da li retorika Aljbina Kurtija ugrožava regionalnu stabilnost, ćutke se prešlo preko toga, pa čak i sa podrškom Kurtiju. Ali evo juče i danas vidim kada isti politički isprdak, hvaljeni demokrata, enverhodžista po ubeđenju, udari po leđima makedonskog naroda i države javili su se politički punjoglavci da nam sole pamet i po ko zna koji put glume lažne patriote.

Prepoznaće se sami, ne brinite, jer ih narod odavno prepoznao. Zima ali i leto je možda najbolje vreme da nas podseti ljudskom ništavilu, nedostojnog čak i teško pripitomljenih zverova.

Vide se iz aviona instruirani potrčkovci koji sada kao osuđuju Kurtija i drndaju “vunu dragome za gunju”, ali nikada neće ništa reći o tome da je Makedonija pretvorena u političku deponiju, gde je Aljbin Kurti glavni politički gost. Ali i jedini. Kao da ćemo zaboraviti da je ne tako davno na Prespa forumu bio glavni gost, pretstavljen kao demokratska nada regiona, iako se radi o ozbiljnom palikući u regionalnoj konstelaciji odnosa gde i Makedonija ima svoju ulogu. Ali, ničija nije gorela do zore, pa neće ni ovim političkim abortusima.

Piše: Ivan Stoilković, predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i narodni poslanik u Sobranju

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading